Zeven inwoners van de gemeente Beek hebben een koninklijke onderscheidingen gekregen

Print
Zeven inwoners van de gemeente Beek hebben een koninklijke onderscheidingen gekregen

Afbeelding: ANP

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

In de gemeente Beek zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op maandag 26 april zeven inwoners koninklijk onderscheiden. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Frans Beelen(83) uit Beek is sinds 1989 de motivator achter buurtvereniging Molenstraat. Daarnaast was hij sinds 1983 als vrijwilliger verbonden aan SGL, waar hij ondersteuning bood aan mensen met een beperking. Vanwege zijn eigen gezondheid is hij sinds 2015 minder actief als vrijwilliger. De heer Beelen is sinds 1992 tevens lid van het Gäöls mannenkoor, waar hij een mentor voor nieuwelingen en hielp hij vaak bij de uitvoering van buitenluchtconcerten.

Lambert Bergers(65) uit Beek reist het hele land door voor de Nederlandse Triathlon Bond waaraan hij sinds 1998 als official verbonden is. Hij verricht vrijwilligerswerk bij regionale, nationale en internationale wedstrijden en sinds 2011 is hij lid van de Triathlonraad. Sinds 1993 is de heer Bergers official bij Atletiekvereniging Caesar Beek. Tot 2015 zorgde hij ervoor dat de sintelbaan voor een wedstrijd piekfijn in orde was. Verder is hij sinds 1993 official bij de Vereniging Hardloopvrienden Elsloo en verricht hij sinds 1990 vrijwilligerswerk voor het Graetheidecomité in Born.

Marlies Daemen-Koch(60) uit Beek was van 1989 tot 1998 bestuurslid bij Drumshow- en Majorettekorps Star Light Elsloo, waarna zij de overstap maakte naar Tamboer, Show en Majorette Korps Lucia. In 2000 fuseerde deze verenging met drumfanfare Irene. In 2008 begon zij samen met haar dochter een nieuwe vereniging: Majoretten & Streetdance Team Explosion Beek. Hiervan is zij voorzitter en trainer. Sinds 2015 is mevrouw Daemen ondersteunend lid bij de Majorette commissie van de Limburgse bond van Tamboerkorpsen en sinds 2019 is zij commissielid van de doelgroep Show, Mars en Percussie van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

Jos Eggen(63) uit Beek is een van de grondleggers van het scholierencarnaval in Beek. Sinds 13 jaar is hij bestuurslid, waarvan drie jaar als voorzitter, van de Stichting Herdenking Oorlogsslacht-offers Beek. Hij is de drijvende kracht achter de organisatie en uitvoering van de 4 mei-herdenking in Beek. De heer Eggen is zeer betrokken bij de educatie over het Beekse oorlogsverleden en de lessen die daaruit getrokken kunnen worden. Hij geeft gastlessen aan groep acht van alle basisscholen in Beek en geeft rondleidingen langs de vele oorlogsmonumenten die de gemeente rijk is. Daarnaast is de heer Eggen geregeld gids in het Eyewitness Museum en een van de drijvende krachten geweest in de organisatie van Beek 75 jaar bevrijding. Verder is de heer Eggen bijna 20 jaar lid van de Baeker Kleppermen. Hij schrijft muziek en teksten voor de vereniging en programmeert alle uitvoeringen.

Sonja van de Kleut-van den Ham(73) uit Beek heeft zich meer dan twintig jaar verdienstelijk gemaakt voor Vluchtelingenwerk Nederland. Zij maakte vluchtelingen op diverse terreinen wegwijs en hielp bij het leren van Nederlands, invullen van formulieren of het inrichten van een huis. Later begon ze met het geven van gastlessen aan basisscholen om bij jonge mensen draagvlak en begrip te creëren voor de situatie van vluchtelingen. Daarnaast is ze vanaf 2003 vrijwilliger bij De Zonnebloem en was van 2004 tot 2013 bestuurslid. Ook is ze vrijwilliger bij het damescomité van mannenkoor Beeker Liedertafel.

Rob van de Kleut(73) uit Beek is naast echtgenoot van Sonja van de Kleut-van den Ham sinds 1998 lid van mannenkoor Beeker Liedertafel, zowel als zingend lid als secretaris. Voor concerten is hij verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van podia en tijdens de concerten heeft hij de rol van spreekstalmeester. Hij zet zich tevens in voor de Kelder-Zoldermarkt in Beek. Vanaf 2010 is de heer Van de Kleut consulent voor de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Hij begeleidt maandelijks spreekuren om informatie te geven en te helpen bij het invullen van wilsverklaringen. In de periode 2006 tot en met 2014 heeft hij hulpbehoevenden en dementerende ouderen ondersteund en begeleid.

Marian Michon-Hautvast(62) uit Genhout heeft jarenlang mantelzorg verleend aan haar oom, buurvrouw en momenteel is ze mantelzorger van haar buurman en de broer en zus van haar buurvrouw. Daarnaast is ze sinds 1974 verbonden aan het kerkelijk zangkoor in Genhout en ondersteunt ze pastoor Van Oss rondom de zang bij kerkelijke feesten. Wanneer er iemand overlijdt, dan bezoekt ze de nabestaanden om de wensen met betrekking tot de dienst en muzikale omlijsting te vernemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee