Drie koninklijke onderscheidingen in de gemeente Stein

Print
Drie koninklijke onderscheidingen in de gemeente Stein

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

In de gemeente Stein zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op maandag 26 april drie inwoners koninklijk onderscheiden. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jeanny Janssen-Wagemans(59) uit Berg aan de Maas werft fondsen voor harmonie Sint Joseph in haar woonplaats en ondersteunt die vereniging ook bij activiteiten als de rommel- en kerstmarkt. Daarnaast is ze dirigent van zangkoor Sursum Corda en mantelzorger voor zowel haar echtgenoot en haar moeder.

Johanna Gorissen-Graat (83) uit Elsloo is sinds 1970 vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Geleen. Ze is EHBO’er bij evenementen en ging vijf keer mee als ondersteuner op de boot Henri Dunant. In het verleden begeleidde zij patiënten in het voormalig Barbaraziekenhuis in Geleen en in zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Bij de Sint Jozefschool in haar woonplaats was zij opvangmoeder.

Leon Stassen (80) uit Meers is vrijwilliger bij muziekkorps Sint Callistus in Neerbeek, waarvoor hij de jaarlijkse donateursactie op touw zet, de rommelmarkt coördineert en de Notenkrakerstocht met 600 deelnemers organiseert.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee