Liefst elf lintjes uitgereikt in Gulpen-Wittem

Print
Liefst elf lintjes uitgereikt in Gulpen-Wittem

Burgemeester Nicole Ramaekers huldigt Wiel Offermans in Slenaken. Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem had dit jaar haar handen vol aan het uitreiken van koninklijke onderscheidingen in haar gemeente. Liefst elf inwoners kregen een lintje, van wie er twee zelfs waren benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. De andere negen werden lid in diezelfde orde.

Robert Loozen (53) uit Mechelen is benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Loozen zit in de directie van muziekstudio Marlstone. Hij is actief in de carnavalswereld, onder meer als jurylid bij liedjesconcoursen en de Groeëte Gulpener Vasteloavesfinale. Op sportief terrein zet hij zich in voor voetbalclub RKMVC en de Kleeberg Cycling Challenge.

Wiel Offermans (79) uit Slenaken is eveneens benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Offermans wordt gezien als ambassadeur van de Limburgse wielersport. Hij was onder meer ploegleider bij TWC Maaslandster. Hij was medeorganisator van grote wedstrijden als de Raboronde in Heerlen en de Ridderronde in Maastricht.

Joop Burgers (63) uit Epen was op vele fronten actief voor voetbalclub SV Epen. Hij is verder betrokken bij carnavalsvereniging D’r Voose­schtoets en De Uuelspegele, zet zich als vrijwilliger in voor de parochie Sint Paulus’ Bekering en maakt zich als voorzitter van de Ondernemersvereniging Epen sterk voor de belangen van het dorp.

Gertie Essers-Schlenter (81) uit Gulpen is al ruim veertig jaar betrokken bij ZijActief. Ze was onder meer de grote animator van de jaarlijkse kunst- en hobbybeurs in de Timpaan. Verder os ze secretaris bij de lokale afdeling van De Zonnebloem.

Otto Frijns (72) uit Wahlwiller is actief voor politiehondenvereniging Geduld Overwint, carnavalsvereniging De Boemelaire (waarvoor hij ook prins carnaval was), en de parochie Sint-Cunibertus. In buurdorp Mechelen is hij lid van de harmonie en de heemkundevereniging. Verder is hij als vrijwilliger in touw voor fietsclub De Bloeiende Berg in Schweiberg.

Carola Hensels-Vaessen (61) uit Wijlre is vrijwilliger op basisschool Op de Tien Bunder en de scholen­gemeenschap Sophianum in Gulpen. Verder is ze actief voor de zwemvereniging, de EHBO, het Rode Kruis en de Paus Franciscusgroep. Meerdere jaren ving haar gezin regelmatig Poolse kinderen op tijdens hun verblijf in Nederland. Ze begeleidt nog steeds statushouders bij Vluchtelingenwerk Nederland.

Philip Laheij (77) uit Mechelen was vele jaren voorzitter van mannenkoor Lauwerkrans. Hij organiseerde voor het koor onder meer verschillende concertreizen. Politiek was hij actief voor het CDA, van 2014 tot 2018 als wethouder in Gulpen-Wittem. Hij lanceerde in die functie onder andere het project Samen Doen. Tegenwoordig is hij als vrijwilliger vaak te vinden in zorgcentrum Klein Gulpen.

Marij Pasmans-Hodiamont (74) uit Eys is medeoprichter van peuterspeelzaal De Blokkendoos. Later is ze vrijwilliger geworden in basisschool Klavertje Vier. Verder is ze voorzitter van de werkgroep die de gezinsmissen verzorgt in de kerk van Eys, waar ze ook actief is als lector. Ze is verder nauw betrokken bij het reanimatienetwerk Eys.

Alex Ritzen (62) uit Wijlre is lid van diverse verenigingen in zijn woonplaats: schutterij Sint-Maternus, harmonie Sint-Gertrudis en biljartvereniging Nooit Gedacht. Hij is ook bestuurslid bij de RK Zuid-Limburgse Schuttersbond, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het jeugdbeleid. Bij schuttersfeesten is hij regelmatig jurylid.

Marie-Louise Strik-van Wersch (81) uit Mechelen zet zich als vrijwilliger al vele jaren in voor het Rode Kruis. Ze coördineerde opleidingen en gaf EHBO-les op de scholen. Verder was ze bestuurslid bij vocalgroup Magan en zangkoor Musica Vincit in Landgraaf. Voor De Zonnebloem was ze regelmatig begeleider bij vakantiereizen. Sinds 2010 is ze actief bij de Vrijwillige Hulpdienst in Gulpen-Wittem.

Davy Vluggen (41) uit Gulpen is een van de jongsten die dit jaar onderscheiden zijn. Hij is in eigen dorp actief voor jeugdcarnavalsvereniging De Gaarekiekerkes en voetbalclub FC Gulpen. Hij is verder secretaris van de oudervereniging van scholengemeenschap Sophianum. Verder is hij bestuurslid en beheerder van het nieuwe gemeenschapshuis ’t Gulper Hoes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee