Zeven koninklijke onderscheidingen in Valkenburg aan de Geul

Print
Zeven koninklijke onderscheidingen in Valkenburg aan de Geul

Accordeonmuziek van Emile Peereboom bij de uitreiking van het lintje aan Antoon Laeven in Schin op Geul. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

In Valkenburg zijn maandag zeven koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Daan Prevoo is de lintjes bij iedereen aan huis komen uitreiken, begeleid door accordeonist Emile Peereboom die ondanks de coronabeperkingen voor een vrolijke noot zorgde. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

VALKENBURG AAN DE GEUL

Wiel Beckers (70) uit Valkenburg is lid en oud-voorzitter van mannenkoor Walram. Hij is ook penningmeester bij het Koninklijk Walram’s Genootschap, waar naast het koor ook de harmonie onder valt. Buiten de muziek is hij onder meer actief voor de VVD, waarvan hij twaalf jaar voorzitter was. Hij is nog steeds lid van de steunfractie.

Jo Laheije (74) uit Valkenburg zingt eveneens bij mannenkoor Walram. Hij is vicevoorzitter en leidt bij het koor de muziekcommissie, die in nauwe samenspraak met de dirigent het repertoire uitzoekt. Bij uitvoeringen zorgt hij voor de opstelling op het podium.

Harrie Blom (62) uit Sibbe is tamboer bij harmonie Sint-Rosa. Hij is intensief betrokken bij de groevewandelingen waarmee het muziekkorps de verenigingskas op orde probeert hij de houden. Bij de voetbalclub van Sibbe beheert Blom de kantine.

Jan Duijsings (71) uit Vilt is in eigen dorp vooral bekend als drijvende kracht achter harmonie Amicitia. Hij is muzikant, bestuurslid, lid van de uniformencommissie en beheerder van de instrumenten en het archief. Verder was hij actief voor het open jeugdwerk, de voetbalclub en de handbaljeugd. Hij verzorgt nog elk jaar een barbecue voor de buurt.

Peter Jeurissen (76) uit Berg en Terblijt is al bijna vijftig jaar lid van het Nachtwachtgilde. Als de schutterij uittrekt, loopt hij als tamboer-maître voorop. Hij was ruim twintig jaar commandant en tot de opheffing in 2000 instructeur van het drum- en klaroenkorps. Verder is Jeurissen als vrijwilliger actief in zorgcentrum Fonterhof.

Magda Slootbeek - van Laar (61) uit Schin op Geul speelt basklarinet bij harmonie Sint-Rosa in Sibbe. Zij is daar ook actief bij de jeugd­harmonie, coördineert de opleiding van de leerlingen en onderhoudt de contacten met de scholen. In eigen dorp collecteert zij regelmatig voor allerlei goede doelen.

Antoon Laeven (75) uit Schin op Geul zat vele jaren in het kerkbestuur en is sinds 2017 lid van de parochiële adviescommissie. Verder is hij lid van de heemkundevereniging, waarvoor hij tal van publicaties heeft verzorgd over de geschiedenis van het dorp. Laeven was verder bestuurslid bij fanfare Sint-Cornelius.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee