Documentaire over fotograaf Guy van Grinsven die kampt met spierziekte ALS

Print
Documentaire over fotograaf Guy van Grinsven die kampt met spierziekte ALS

Guy van Grinsven in zijn Maastrichtse galerie Guy & Cor Gallery. Afbeelding: PETER SCHOLS

Maastricht / Itteren -

Het leven en de turbulente avonturen van fotograaf Guy van Grinsven (72) uit Maastricht staan centraal in een nieuwe documentaire. Van Grinsven kampt met de gevolgen van de progressieve spierziekte ALS. ,,Als ik niet meer kan communiceren dan is voor mij de maat vol.”

De Maastrichtse fotograaf kijkt in de uur durende documentaire terug op zijn leven. Zo komen zijn foto’s van talrijke beroemdheden, naaktmodellen, wereldreizen en zijn ‘jongensboek-achtige’ leven ter sprake. Maar ook staat hij stil bij zijn beelden van de Twin Towers in New York City tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Hij was destijds voor zaken in de stad en de enige Nederlandse persfotograaf die de brandende gebouwen en de instortingen vastlegde.

Lees ook: Guy van Grinsven lijdt aan slopende ziekte ALS: ‘Ik ben niet bang voor de dood, wel voor de weg ernaartoe’

Einde

Door spierziekte ALS is zijn fysieke gesteldheid sterk achteruitgegaan, zijn spraak is sterk aangetast en zijn camera kan hij niet meer optillen of bedienen. In de documentaire vertelt Van Grinsven open over zijn komende einde. ,,Als ik niet meer kan communiceren dan is voor mij de maat vol.”

Première

De documentaire wordt gemaakt door journalist Nick Rompelberg en cameraman Raymond Biesmans van Orange Media uit Maastricht. Vooralsnog staat de première van de documentaire gepland op 11 september 2021.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee