Drie jeugdlintjes uitgereikt in Meerssen

Print
Drie jeugdlintjes uitgereikt in Meerssen

Niet hetzelfde lintje, wel op dezelfde dag uitgereikt. Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Mike Engwegen, Timo Persoon en Yoni Wauthlé hebben maandagavond van burgemeester Mirjam Clermonts een jeugdlintje gekregen.

Mike Engwegen (18) uit Meerssen en Timo Persoon (17) uit Rothem zijn jeugdtrainer bij voetbalclub SV Meerssen. Ze begeleiden de jongste voetballers tot 12 jaar en weten hen op uitzonderlijke manier te enthousiasmeren. Tijdens de coronacrisis hebben ze zich opgeworpen als rots in de branding. Niet alleen wisten ze er voor te zorgen dat de jongeren bleven sporten, ze zorgden ook voor momenten van plezier en onbezorgdheid in een stressvolle tijd.

Yoni Wauthlé (20) uit Ulestraten is sinds 2008 lid van Scouting Don Bosco. In 2019 trad ze toe tot het stafteam van de welpengroep. Ze is een onmisbare schakel om de jeugd een leuke en leerzame tijd te bieden. Ze is nauw betrokken bij de organisatie van de kampen en de drijvende kracht achter de toneelgroep en de carnavalsdisco. In 2020 werd Yoni teamleider van de Roverscoutsgroep. Ze vervult een voortrekkersrol in het verzelfstandigingsproces van de jongeren vanaf 18 jaar en heeft de groep ondanks alle coronabeperkingen enthousiast en actief te houden. Sinds een paar maanden is Yoni toegetreden tot het bestuur als secretaris. Ook in die rol heeft ze de scouting zo goed als mogelijk door de coronacrisis heen geholpen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee