Drie lintjes in Vaals

Print
Drie lintjes in Vaals

Afbeelding: ANP

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Burgemeester Harry Leunessen van Vaals ging persoonlijk langs bij de drie decoranda in zijn gemeente, maar de versierselen behorend bij de koninklijke onderscheiding werden - gelet op de coronamaatregelen - opgespeld door hun partners.

Anna Wassermann-Olivier zet zich al ruim vijftig jaar in voor de gemeenschap in Vaals. Zo is zij sinds 1979 actief als vrijwilligster van het Rode Kruis. Zij behaalde haar EHBO-diploma met de modules Eerste Hulp bij kinderen en aansluitend alle opleidingen die nodig waren om een volwaardig lid van het Rode Kruis te worden. Tijdens evenementen in Vaals en verre omstreken heeft mevrouw Wasserman haar functie bij het Rode Kruis met veel deskundigheid, aandacht en liefde uitgevoerd. Mevrouw Wassermann is vanaf 2010 actief als begeleidster bij de Zonnebloem en als mantelzorger, onder andere van haar buren.

Anna Kohl-Lumeij maakt zich al vele jaren verdienstelijk op sociaal en cultureel gebied. Zo heeft zij in 1977 hobbyclub Allerhande opgericht en is zij daar al 42 jaar actief als leidster. Verder heeft mevrouw Kohl in 1974 toneelvereniging Het Klimroosje opgericht, waar zij de kinderen van de basisschool onder andere assisteerde tijdens het instuderen en het souffleren. Daarnaast was mevrouw Kohl initiatiefneemster van het opstarten van carnavalsactiviteiten in de straat waar zij woonde.

Anita Hamers-Kerris zet zich al vele jaren in voor de Vijlense gemeenschap vanuit verschillende functies en ten behoeve van verschillende verengingen. Zo is zij sinds 1988 actief als secretaris van toneelvereniging Ut Durpstoneel Viele. Verder was zij bestuurslid van een aantal verenigingen waaronder het jeugdkoor, de oudervereniging, de Vijlense meisjesvereniging en dansgroep Villa Dancers. Daarnaast zet mevrouw Kerris zich in als voorzitter bij het Kindervakantiewerk in Vijlen en is ze nog steeds bestuurslid van heemkundevereniging De Noabere Va Viele en dialectvereniging Um Mamelis. Ook verzorgt ze dialectlessen op de basisschool.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee