Kinderraad Peel en Maas buigt zich over moestuintjes bij scholen, spelletjes voor ouderen en een blote voetenpad

Print
Kinderraad Peel en Maas buigt zich over moestuintjes bij scholen, spelletjes voor ouderen en een blote voetenpad

Zeven scholen kregen goed nieuws van de kinderwethouders. Afbeelding: Gemeente Peel en Maas

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Van de dertien raadsvoorstellen die werden ingediend voor de volgende vergadering van de kinderraad van Peel en Maas, worden er vijf uitgewerkt.

Dat hebben de vijf kinderwethouders bepaald. Enkele voorstellen hadden zoveel met elkaar gemeen, dat aan de scholen die ze hebben opgesteld is gevraagd om in juni met een gezamenlijk plan te komen. Zoals het idee van speeltoestellen voor kinderen met een beperking dat door Leef Kessel en De FavoRiet uit Panningen werd aangereikt, evenals de schoonmaakactie van De Omnibus (Baarlo) en De Liaan (Helden). IKC De Kemp in Egchel wil spelletjes voor ouderen laten maken door leerlingen, De Violier (Maasbree) pleit voor de aanleg van moestuintjes bij basisscholen en Den Doelhof (Meijel) heeft een blote voetenpad en een wensput op het verlanglijstje.

De kinderraadsleden van de zeven scholen kregen het goede nieuws te horen van een mediateam, dat gewapend met camera’s en microfoons op bezoek kwam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee