Eremetaal voor acht inwoners Beekdaelen

Print
Eremetaal voor acht inwoners Beekdaelen

Afbeelding: ANP

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Acht inwoners van de gemeente Beekdaelen ontvingen op Lintjesdag een koninklijke onderscheiding. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lou Smeets (73) uit Doenrade is ceremoniemeester bij feesten en jubilea bij veel verenigingen, voorzitter/secretaris van RKVV Doenrade, bestuurslid van Limburgse Monumentenstichting en actief lid van CDA Schinnen en Regionaal Verband Westelijke Mijnstreek.

Marlou van Tilburg (65) uit Merkelbeek is penningmeester van het Kerkelijk Zangkoor St. Joseph, bestuurslid van koor New Generation, lid van het damescomité van schutterij St. Johannes-St. Clemens en vrijwilliger voor parochie St. Clemens.

Tiny Lintzen-Rusman (74) uit Oirsbeek is naast bestuurslid van de Stichting Schepenbank Jeugd- en Jongerenwerk ook bestuurslid van de Stichting Schepenbank Oirsbeek. Daarnaast verricht ze vrijwilligerswerk bij Stichting Pergamijn Sittard, het Grotcomité Oirsbeek, bij de SOOS, Werkgroep Taalcafé Oirsbeek en het Repair Café Oirsbeek. Verder is ze ook coördinator en vrijwilliger bij de Eettafel.

Mathieu Scheepers (77) uit Oirsbeek is penningmeester van het kerkbestuur in Oirsbeek en bestuurslid en voorzitter van Harmonie St. Gerlachus. Daarnaast is hij secretaris van de Filatelisten Vereniging Sittard en Omstreken en bekleedt hij diverse functies bij de KBO Oirsbeek.

Frits Fransen (77) uit Puth zet zich al vele jaren zet in voor de lokale gemeenschap. Dat doet hij onder meer als projectbegeleider bij tennisvereniging LTC Rakets waar hij ook bestuurslid is.

Jan Bouwens (74) uit Schimmert is onder meer vrijwilliger voor carnavalsvereniging de Taarbreuk, lid van de Ziekendienst, verkeersregelaar en broedermeester voor de parochie, bestuurslid van de Lourdesstichting Dekenaat Schinnen, brancardier bij het Huis van de Pelgrim, collectant van de Hartstichting en mantelzorger.

Frits Derksen (75) uit Schinnen is actief als tweede secretaris en functionaris persoonsgegevens van St. Lambertuskoor in Oirsbeek, bestuurslid en tweede penningmeester van de KBO Amstenrade en voorzitterschap van St. Gertrudiskoor Amstenrade.

Mariet Roex-Reubsaet (73) uit Schinveld zet zich al jaren in als vrijwilliger bij afdeling De Iep van zorgcentrum Schuttershof in Brunssum, en als vrijwilliger bij Stichting Samen Delen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee