Dit zijn ze: de acht ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding in de gemeente Roermond

Print
Dit zijn ze: de acht ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding in de gemeente Roermond

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In de gemeente Roermond hebben dit jaar acht mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tenzij anders vermeld zijn de gedecoreerden aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

HERTEN

Els Peerboom (67) is al 21 jaar actief bij het dameskoor Hertens Maasgalm, onder meer als penningmeester. Ze begeleid daarnaast als gastvrouw van de Boodschappen PlusBus ouderen bij het boodschappen doen. Bij het Remunjse Reuzegilde is Peerboom actief als secretaris.

Als inspirator en voorganger van het Comité Heerlijkheid Herten heeft Wim Poulussen (71) zich jarenlang ingezet voor de Hertense gemeenschap. Onder meer het Hertens Mannenkoor, het comité Hertense Kermis en het comité kinderfeesten Herten konden op zijn inzet rekenen. In het verleden zette hij zich in als secretaris van Buurt Belangen Ool.

ROERMOND

De stichting Jonge Kerk Roermond, de stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn en de Werkgroep Promotie Roermondse Veld: het zijn organisaties waar René Frencken (71) zich al jaren voor inzet in onder meer bestuursfuncties. Daarnaast is hij voor verschillende goede doelen collectant.

Voor veel mensen is Fatima Khalil (60) een voorbeeld en een rolmodel. Al vele jaren zet ze zich als vrijwilliger in bij stichting Moedercentrum Maximina in de wijk Donderberg. In de tweedehands kledingwinkel Maximina Mode geeft ze als clusterleidster drie dagen per week leiding aan zeven vrijwilligers en geldt ze als een vraagbaak voor de Koerdische bezoekers.

Joan Vemer (83) is vanaf het jaar 2000 vrijwilliger bij multifunctioneel centrum ’t Paradies. Hij bemenst de receptie, fungeert als notulist en verricht hand-en-spandiensten. Ook in het verzorgingstehuis RC Godshuis, in de binnenstad van Roermond, is hij actief als vrijwilliger. Hij zet zich daarnaast in voor de stichting Limburgse Veteranendag. In het verleden was hij onder meer voorzitter van het Service Gilde Roermond.

SWALMEN

Al achtentwintig jaar is Herm Geraedts (72) actief in het verenigingsleven in Swalmen. Hij was medeoprichter van politieke partij Demokraten Swalmen. Hij is ook al jarenlang actief voor de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen en is voorzitter van de stichting Zjwamer Revu. Als vrijwilliger zet hij zich ook in voor zwembad De Bosberg en Geraedts is actief als lid van de Dorpsraad Swalmen.

Jan Impelmans (73) zorgt er als penningmeester al jaren voor dat de financiële zaken bij de stichting Gemeenschapshuizen Swalmen goed geregeld zijn. Dezelfde functie vervult hij sinds 2012 bij de stichting Wijk Accommodaties Roermond. Hij zet zich verder in voor het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’ in Swalmen en als verkeersregelaar bij verschillende evenementen.

Claska Mulder- van der Vegte (68) is al 21 jaar voorzitter van het Toonkunstkoor in Roermond en in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van concerten en het onderhouden van externe contacten. Ze is ook vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Roermond en helpt als vrijwilliger mee bij zorgboerderij De Middelhof in Swalmen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee