Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Meerssen

Print
Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Meerssen

Elf inwoners hebben een lintje gekregen. Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Elf inwoners van de gemeente Meerssen hebben maandag een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Ben Heynen (77) uit Meerssen was tot aan zijn pensionering in 2009 werkzaam bij Meerssen Papier. Vanaf 1969 was hij hier tevens bedrijfshulpverlener. Van 1963 tot 1981 was Heynen vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Amicitas, onder meer als hoofdjeugdleider en als scheidsrechter. Sinds 2008 is hij vrijwilliger en bestuurslid bij SV Meerssen.

Tiny Koot-Hilborst (78) uit Ulestraten is sinds 1990 onder meer als voorzitter en bestuurslid betrokken bij de Meerssense afdeling van het CDA. Van 1991 tot 2009 was ze voorzitter van het CDA Vrouwenberaad Heuvelland-Maastricht. Sinds 2004 is ze bestuurslid van het platform Mantelzorg Limburg, sinds 2012 lid van de ledenraad van Rabobank Zuid-Limburg West en sinds 2014 vrijwilliger bij ZijActief Limburg. Koot was docent aan het Arcus College in Heerlen.

Nien Ghijsen-Scheepers (70) uit Meerssen was interieurverzorger bij Janssen de Jong Infra. Van 1975-2020 was zij allround ondersteuner van drie hulpbehoevende buurtgenoten. Sinds 1980 is ze vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Meerssen en sinds 1990 vrijwilliger bij de basiliek. Daarnaast was Ghijsen-Scheepers jarenlang collectant voor de Missie Thuisfront, het Astmafonds, de Nierstichting en de Hartstichting.

Wim Ghijsen (74) uit Meerssen zet zich al vanaf 1970 in voor SV Meerssen, onder meer als penningmeester, wedstrijdleider, leider van het veteranenelftal en als vrijwilliger bij diverse commissies. Van 1975 tot 2020 was de heer Ghijsen ondersteuner van een dementerende buurtgenoot. Sinds 1990 is hij bestuurslid en vrijwilliger bij de Broedermeesters in de basiliek. Daarnaast zet hij zich in voor toneelvereniging Gäöl, de Heemkundevereniging Meerssen en carnavalsvereniging De Aanhawwersj.

Frans Slangen (71) uit Rothem was tot aan zijn pensioen dierenverzorger in het laboratorium van Universiteit Maastricht. Sinds 1960 is hij betrokken bij Rothem’s Harmonie, onder meer als concertmanager, fondsenwerver en initiator van de koetsentocht. Sinds 2014 is Slangen vrijwilliger bij stichting Ruggesteun/Voedselbank Meerssen.

Mia Stijns-van den Boom (77) uit Bunde is sinds 1973 reisleidster en verplegend begeleidster voor ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit. Sinds 1995 is zij lid van het buurtnetwerk Bunde en sinds 1997 is zij als medeoprichter onder meer voorzitter van buurtvereniging Dukdalf.

Piet Schols (72) uit Ulestraten was werkzaam bij MTB Maastricht. Door de decennia heen heeft hij zich ingezet voor diverse verenigingen en organisaties, waaronder wandelsportvereniging De Veldlopers in Gulpen, voetbalclub FC Gulpen, comité Veldkruizen, VVV Mooi Gulpen, parochie Sint-Petrus Gulpen, carnavalsvereniging De Gaarekiekere Gulpen, het Reumafonds in Gulpen en Meerssen, de EHBO-vereniging Meerssen-Bunde, vereniging De Vlam Meerssen, steunpunt Mantelzorg, Oranjecomité Meerssen, stichting Met je Hart Maastricht, IVN Ulestraten, buurtnetwerk Ulestraten en de Hoeskamer Ulestraten.

Luc Koelstra (84) uit Meerssen was hoofd Openbare Werken bij de gemeente Meerssen. Van 1982 tot 2001 was hij lid van de vrijwillige brandweer. Sinds 1998 is hij vrijwilliger en bestuurslid van het parochiecluster Meerssen en onder meer coördinator van restauratiewerkzaamheden en bouwhistorisch onderzoek van de basiliek.

Wil van Oerle (73) uit Meerssen is sinds 2000 vrijwilliger bij parochie Heilige Bartholomeus Meerssen en onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuinen en de samenstelling van het parochieblad. Sinds 2004 is hij bestuurslid en vrijwilliger bij stichting Ruggesteun/Voedselbank Meerssen.

Nellie van Oerle-Freij (75) uit Meerssen is sinds 1995 vrijwilliger bij de parochie Heilige Batholomeus Meerssen, onder meer als lid van het processiecomité en lid van het dameskoor. Sinds 2004 is zij vrijwilliger bij stichting Ruggesteun/Voedselbank Meerssen.

Lou Dolmans (62) uit Bunde is algemeen directeur van Kreuze Telecom. Hij was jarenlang vrijwilliger bij harmonie en drumband Sint-Agnes. Daarnaast was hij onder meer vrijwilliger en bestuurslid bij carnavalsvereniging De Havermennekes en de Sjeng Kraft Kompeneij. Dolmans is nog altijd vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Bunde, voorzitter en vrijwilliger van de Auwd Prinse Garde Bung en bestuurslid van stichting Vasteloaves Vrunj.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee