Lintjesregen in Venray: kroon op het vrijwilligerswerk

Print
Lintjesregen in Venray: kroon op het vrijwilligerswerk

Afbeelding: ANP

Venray / Leunen / Merselo / Ysselsteyn / Geijsteren -

In Venray hebben dit jaar negen mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tenzij anders vermeld zijn de gedecoreerden aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans van Rhee uit Venray (56) kreeg zijn onderscheiding omdat hij sinds 1991 de financiële man is van Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Daarnaast is Hans van Rhee vanaf 2016 jeugdleider bij SV Venray. Verder werd hij in 2017 bestuurslid (tweede penningmeester) bij Stichting Kerststal Venray.

Computers en hardware zijn de specialiteiten van Harrie Zegers uit Venray (80). Die kennis zet hij onder meer in bij de Stichting Venrays Museum. Datzelfde doet hij vanaf 2007 bij het Historisch Platform Venray. Hij neemt het digitaliseren van films en geluidsbestanden voor zijn rekening. Verder is Zegers actief bij de Algemene Venrayse Onafhankelijke Seniorenvereniging; de Volksuniversiteit Venray en bij het onderhoud van grafmonumenten op begraafplaats Boschhuizen.

Giel Krijnen uit Venray (52) is lid van Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Als 8-jarige jongen begon hij in het muziekkorps als tamboer. In 2001 trad hij toe tot het bestuur. In 2004 werd hij vicevoorzitter. Krijnen is verder al 25 jaar voorzitter van het tamboer- en pijperkorps Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Hij leidt ook de drumband. In 2016 werd hij bestuurslid bij Stichting Kerststal Venray.

Meer dan 30 jaar is Jos Gerritsen (74) uit Venray verbonden aan de Mariakapel in Holthees. veder 2007 is hij penningmeester van de Stichting Abels, die theatermaker Gerrie Abels ondersteunt. Ook is hij vanaf 2008 secretaris en penningmeester van de Stichting Kunst van het geloven. Voor de Stichting Cultuurpodium Geijsteren is Jos Gerritsen vanaf 2014 penningmeester en fondswerver. Ook is secretaris van het Kemmerekoor Geijsteren en bestuurslid van de Stichting De Korenbloem.

Harrie Eijssen uit Geijsteren (61) was in 1984 medeoprichter van de politieke partij GP’84. Tot de opheffing in 2009 was hij lid. Verder is Eijssen actief bij het Koninklijke Sint Willibrordus Gilde Geijsteren. Verder was of is hij bestuurslid van de Stichting gemeenschapshuis Geijsteren; de Stichting Visit Geijsteren en de Stichting Cultuurpodium Geijsteren. Ook was Eijssen initiatiefnemer van de Liberationroute van het Toeristisch en Recreatief Platform Venray en van Stichting Nève de Meister.

Muziek zit bij Sjaak van Rhee (78, Leunen) in het bloed. Hij was lid van muziekvereniging Mooi Gedacht in Wellerlooi en daarna bestuurslid van de Drum- en Showband Venray. Na de overname hiervan in 1988 is Van Rhee actief binnen het bestuur van het tamboer- en pijperkorps, een zelfstandige afdeling binnen Schutterij ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, waar hij ook buksmeester was en hij de financiële administratie verzorgt.

Jan Arts uit Merselo (71) is sinds 1968 is actief voor Vastelaovesvereniging De Zagewetters uit Merselo. Hij was sinds 1961 voorzitter, bestuurslid, lid van de Raad van Elf en lid van diverse commissies. In 2002 is hij benoemd tot erelid. Bij SV Merselo was Arts jeugdleider; leider van een seniorenelftal; scheids- en grensrechter en runde hij samen met zijn vrouw Annie twaalf jaar de kantine. Arts was verder tientallen jaren actief als organisator, coördinator en verantwoordelijk voor de horeca tijdens de muziekfeesten in Merselo.

Het Limburgs erfgoed gaat Wil Weijers (63) uit Merselo na aan het hart. Door zijn kennis en kunde als vrijwillig molenaar draait de molen “Nooit Gedacht” al sinds 1988 probleemloos. Verder zette hij zich 24 jaar lang in als lid van de dorpsraad Merselo. Bijna twintig jaar was hij bij de stichting Dorpsradenoverleg Venray. Verder is Weijers actief bij wandelsportvereniging De Natuurvrienden; de Stichting Kruisen en Kapellen Venray en het Historisch Platform Venray. Ook is hij chauffeur van de Wensbus Merselo-Vredepeel.

Het vrijwilligerswerk van Henk Stevens uit Ysselsteyn (72)lintje is veelomvattend. Zo was of is hij actief bij het wielercomité van Tourclub Ysselsteyn en zet hij in het organisatiecomité van de Peter Winnen Classic. Bij Toneelvereniging Crescendo regisseerde hij meer dan twintig jaar toneelproducties en was hij decorbouwer. Verder was Stevens bij de Buutacademie Ysselsteyn en meer dan 45 jaar bij de commissie Bonte avond Ouderenavond Liedjesmiddag van Carnavalsvereniging de Piëlreus. Ook was hij vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Ysselsteyn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee