Drie koninklijke onderscheidingen in Kerkrade

 © ANP

In de gemeente Kerkrade zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op maandag 26 april drie inwoners koninklijk onderscheiden. Zij ontvingen hun onderscheiding op het Raadhuis uit handen van burgemeester Petra Dassen-Housen.

Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, twee van hen tot Lid.

Chris Lindelauf (72) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lindelauf heeft een decennialange staat van dienst als ambassadeur voor de tennissport in Nederland en Limburg in het bijzonder, waaronder bij tennisvereniging ATIVU en als (hoofd)bondsgedelegeerde bij de KNLTB. Naast zijn passie voor tennis is Lindelauf sinds 2000 als vrijwilliger verbonden aan basisschool St. Ursula, waar hij zich op tal van manieren inzet. Hij is tevens twintig jaar vrijwilliger bij de Parochie H. Lambertus Kerkrade en sinds een aantal jaar lid van de ‘biddende vaders’.

Jo van Duin (58) is al ruim vijftig jaar als vrijwilliger verbonden aan de R.K. Parochie H. Joannes de Doper. Van Duin vervult daar tal van rollen waaronder die van hoogmisacoliet en het opleiden van misdienaars. Sinds 1993 is hij tevens lid van de processievereniging. Voor de Oude en Grote Kerk in Eygelshoven is hij al jaren koster en dient hij begrafenissen. Ruim dertig jaar is hij daarnaast actief als dirigent en assistent-secretaris bij Harmonie St. Caecilia. Daar is hij ook co-archivaris, secretaris en lid van de driekoppige muziekcommissie.

Kees van Veen (78) is al ruim twintig jaar secretaris bij Fanfare Abdissenbosch, waar hij zich op verschillende manieren inzet. Naast de fanfare is de heer Van Veen ook verbonden aan Amnesty Internationaal. Eerst als lid, sinds 2003 tevens als collectecoördinator in Landgraaf en Kerkrade. Later richtte hij de Amnesty-werkgroep Parkstad-Limburg op en organiseert hij tal van initiatieven. Verder is de heer Van Veen vrijwillig docent bij Huiskamerproject De Residentie en is hij ieder jaar actief als verkeersregelaar bij Pinkpop.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal