Lintjesregen Maasgouw

Print
Lintjesregen Maasgouw

Afbeelding: ANP

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

In Maasgouw hebben dit jaar vier mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tenzij anders vermeld zijn de gedecoreerden aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Evers (77) uit Linne nam in 2015 het initiatief tot de Linner Revue waarvan hij nog steeds tekstschrijver en regisseur is. Ook is hij initiatiefnemer en kartrekker van de Stichting Linner Stuw 100 jaar. Als vrijwilliger was hij betrokken bij de bezinningsplekken van de Stichting Leef Linne. In het verleden was hij vrijwilliger van Jeugd Carnavals Vereniging de Kuulköp Lin en eveneens vrijwilliger en bestuurslid van de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten.

Peter van den Hurck (64) uit Linne is als vrijwilliger betrokken bij Stichting Kerst-In Linne, Kindervakantiewerk Linne en Jeugd Carnavals Vereniging de Kuulköp Lin. Hij is verder organisator van Vriendenclub De Colboys en kartrekker van Spaarkas Alle Dagen Feest. Bestuurslid en vrijwilliger was hij bij Stichting Weerderhof en het midden-Limburgs Liedjesfestival is mede door zijn inspanningen ontstaan. In 2015 was hij mede-initiatiefnemer van de Linner Revue.

Piet Moors (73) uit Ohé en Laak was als penningmeester betrokken bij Stichting Katholiek Onderwijs Ohé en Laak en Het Groene Kruis Stevensweert. Een rol die hij ook vervulde bij de Stichting verenigingszaal Ohé en Laak die hij mede oprichtte. Eerder was hij bestuurslid bij Walburgia. Momenteel is hij vicevoorzitter van Tennisvereniging Ohé en Laak, bestuurslid financiën en kerkhoven Kerkbestuur Parochiefederatie Maasbracht e.o. en bestuurslid bij Amici Insulae. Als dijkwacht voor Waterschap Limburg controleert hij de waterkeringen.

Ton Vaes (77) uit Wessem is bij Proteion Sint Jozef vrijwilliger bij de receptie, verantwoordelijk voor rolstoelen en rollators en individueel vrijwilliger wandelen. Bij schutterij Sint Joris is hij coördinator en beheerder van het schietterrein en was hij tevens jarenlang bestuurslid, reservecommandant en coördinator voor het ophalen van het oud papier. Bij voetbalclub RKSVW was hij dertig jaar betrokken als vrijwilliger en bestuurslid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee