Bewoner Nunhem uit zijn zorgen over vervuiling Kampweg richting gemeente Leudal: ‘Ruim de troep op!’

Bewoner Nunhem uit zijn zorgen over vervuiling Kampweg richting gemeente Leudal: ‘Ruim de troep op!’

De magneet van Ad Gijsen met stukjes ijzer. Afbeelding: Website dorspraad Nunhem

Grathem / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Ell / Ittervoort -

De Kampweg in Nunhem is behoorlijk vervuild. De gehele weg ligt vol met stukjes plastic en ijzer. De gemeente Leudal heeft dit gebied onlangs nog opgeknapt.

Een inwoner van het dorp, Ad Gijsen, heeft met een magneet een wandeling gemaakt over de Kampweg en had zijn apparaat na twintig meter al vol zitten met kleine stukjes ijzer. Verder heeft hij stukjes asbest gevonden.

De gemeente Leudal is op de hoogte gesteld van het probleem. Gijsen benadrukt dat er vaker kleine kinderen met hun ouders of grootouders lopen om de paarden te kijken. Daarom stelt hij dat het belangrijk is om de veiligheid op de Kampweg te vergroten.

Oproep

„Ik kreeg als antwoord dat er een certificaat bij de grondverharding zit en ze niets meer kunnen doen. De aannemer die dit heeft opgeknapt heeft een certificaat bij de verharding afgegeven. Inwoners moeten zich aan alle regels houden met betrekking tot milieu, maar de gemeente Leudal lapt de regels aan de laars. Nogmaals een oproep aan de gemeente Leudal: ruim de troep op!”, zegt Gijsen op de website van de dorpsraad van Nunhem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee