Drie lintjes in Kerkrade

Print
Drie lintjes in Kerkrade

Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Drie inwoners van de gemeente Kerkrade ontvingen op Lintjesdag een koninklijke onderscheiding. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, tenzij anders vermeld.

Chris Lindelauf (72), Ridder, heeft een decennialange staat van dienst als ambassadeur voor de tennissport in Nederland en Limburg in het bijzonder. Hij was 35 jaar (hoofd)bondsgedelegeerde en bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Hij is sinds 2000 als vrijwilliger verbonden aan basisschool St. Ursula en tevens twintig jaar vrijwilliger bij de parochie H. Lambertus Kerkrade.

Jo van Duin (58) begon als vrijwilliger bij de R.K. Parochie H. Joannes de Doper; sinds 1993 is hij ook lid van de processievereniging. Hij is het voorbeeld van veel misdienaars en is nog steeds iedere zondag actief als steun en toeverlaat van de pastoor, nu als hoogmisacoliet. Voor de Oude en Grote Kerk in Eygelshoven is hij al jaren koster en dient hij begrafenissen. Ook is hij actief als dirigent en assistent-secretaris bij Harmonie St. Caecilia te Eygelshoven.

Kees van Veen(78) is ruim twintig jaar secretaris bij Fanfare Abdissenbosch. Naast de fanfare is hij ook verbonden aan Amnesty Internationaal. Eerst als lid, sinds 2003 tevens als collectecoördinator in Landgraaf en Kerkrade. Verder zet hij zich nog in als vrijwillig docent bij Huiskamerproject De Residentie en is hij ieder jaar actief als verkeersregelaar bij Pinkpop.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee