Negen koninklijke onderscheidingen in Brunssum

Print
Negen koninklijke onderscheidingen in Brunssum

Afbeelding: ANP

Brunssum -

In de gemeente Brunssum zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen negen inwoners koninklijk onderscheiden. Ze werden, op één na, allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

John Latten(78) werd Ridder. Hij heeft zich ingezet voor arbeidsbeperkte medewerkers van gemeentelijk werkbedrijf WSW. Als lid, secretaris en voorzitter van Bouw en Houtbond FNV en AbvaKabo FNV heeft hij zich sterk gemaakt voor de arbeidsrechten van mensen met een beperking. Hij was van 1975 tot 2014 op landelijk, regionaal en lokaal niveau actief. Verder zet hij zich in voor de Centrale Bond voor Ouderen, de Federatieraad van de Seniorenraden Parkstad.

Marion Quaedvlieg-de Jong (51) verricht sinds 2005 vrijwilligerswerk bij natuurvriendenhuis Eikhold. Zij is huiswacht en hoofd van de huishoudelijke dienst. Ze zorgt voor extra begeleiding van een deel van de huishoudelijke dienst die bestaat uit leerlingen uit het speciaal onderwijs van praktijkschool Parkstad Limburg.

Roelof Bosma(72) is ruim een halve eeuw actief voor Harmonie Orkest Concordia, in verschillende rollen. Hij werd in 1969 lid, een jaar later voorzitter van de Drumband Concordia. In 1977 maakte hij de overstap naar de harmonie, onder meer als trombonist om een jaar later bestuurslid te worden.

Erik Bron(56) is sinds 2003 vrijwilliger bij de Zonnebloem. Van 2004 tot 2016 was hij secretaris van het bestuur van de afdeling Brunssum-Noord. Tevens is hij voor de afdeling mede-organisator van tal van activiteiten rondom Pasen, Kerstmis en de Nationale Ziekendag. Hij bezoekt mensen thuis en gaat mee als vrijwilliger op vakantieweken. Hij is sinds 2004 vrijwilliger bij het Worldfestival Parade.

Rob Dautzenberg (70) is jarenlang actief geweest in de lokale politiek, voor Lijst Borger. Van 2001 tot 2020 had hij zitting in diverse raadscommissies. Van 2009 tot 2020 zat Dautzenberg in de gemeenteraad. Hij was 45 jaar (1967-2014) werkzaam bij de politie waar hij een vakbond oprichtte. Dautzenberg was in 1996 betrokken bij de organisatie van de eerste CIOFF Wereld Folkloriade, die in Brunssum plaatsvond.

Boy Fox (77) is sinds 1978 lid van Mannenkoor RMK 1921. Voor deze vereniging is hij ruim 40 jaar in diverse functies actief. Van 1982 tot 1995 was Fox penningmeester. Sinds 1980 is hij contactpersoon van een uitwisselingsprogramma met een Universiteitskoor en andere verenigingen uit de Poolse stad Gdansk. Fox organiseerde transporten met hulpgoederen, wat leidde tot warme banden tussen beide steden. Fox is in een privé-audiëntie ontvangen door Paus Johannes Paulus II.

Ron Logister (45) is sinds 2000 lid van carnavalsvereniging De Streupers. In 2008 trad hij toe tot het bestuur, in 2017 werd hij secretaris. Logister speelt een belangrijke rol in het opzetten en onderhouden van relaties met Duitse carnavalsverenigingen en is de initiator van het jaarlijkse Gardetreffen. In 2004 begon de Brunssumer als vrijwilligers voor het Worldfestival Parade Brunssum.

Els Knubben-Theunissen(63) is ruim 40 jaar actief als vrijwilliger in de Brunssumse samenleving. Van 1980 tot 1990 was ze verbonden aan de buurtvereniging Schuttersveld. Van 1988 tot 1994 was ze lid van de OR van het Atrium Medisch Centrum in Brunssum. Ze speelde een grote rol in het behoud van een kinderpoli voor Brunssum. Els Knubben-Theunissen is oprichter en voormalige voorzitter van het damescomité van Mannenkoor RMK 1921.

Astrid Tijssen-Hoekzema (71) is sinds 1984 actief als vrijwilliger voor de Geformeerde Kerk Vrijgemaakt. Ze bezoekt eenzame en/of hulpbehoevende mensen thuis. Vanaf 1986 is ze betrokken bij de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind. Momenteel verricht de Brunssumse vrijwilligerswerk voor de Stichting Exodus (sinds 2013) door het organiseren van bezoeken van kinderen aan gedetineerden in penitentiaire inrichtingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee