Jongeren belagen elkaar in centrum van Brunssum met grof geweld; sprake van poging tot doodslag

Print
Jongeren belagen elkaar in centrum van Brunssum met grof geweld; sprake van poging tot doodslag

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Novum RegioFo

Brunssum -

Verschillende jongeren uit Brunssum hebben de laatste weken de confrontatie met elkaar opgezocht. Volgens de politie mondde dat meermaals uit in geweldsincidenten. Er zou sprake zijn van poging tot doodslag.

De jongeren zochten elkaar op zondag 7 maart, zaterdag 3 april en vrijdag 23 april. Een groep van tien tot twintig personen verzamelde zich in het Vijverpark in het centrum van Brunssum waar de deelnemers elkaar uitdaagden. Die woordenwisselingen mondden vervolgens uit in fysieke confrontaties.

De politie heeft het in een bericht op Facebook over „ernstig geweld en zelfs poging tot doodslag”. Nadat agenten de boel wilden sussen, vluchtten de jongeren in verschillende richtingen. De politie zegt geen duidelijke aanleiding te hebben waarom de jongeren elkaar opzochten en wat vervolgens leidde tot het plegen van geweld.

De politie zoekt getuigen.

Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging stadspark Brunssum De politie Brunssum-Landgraaf is op zoek naar...

Geplaatst door Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf op Maandag 26 april 2021

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee