Vijf inwoners van Roerdalen benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau

Print
Vijf inwoners van Roerdalen benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau

Afbeelding: ANP

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

In Roerdalen hebben dit jaar vijf mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tenzij anders vermeld zijn de gedecoreerden aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Martha Daniëls-van der Beek (55) uit Herkenbosch is sinds 1980 actief in de leiding van Jong Nederland Herkenbosch. Tegenwoordig is ze als staflid en jeugdleider betrokken bij het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten. Verder zat Daniëls van 2000 tot 2020 in het bestuur van de Hirkenbosjer Revue en was ze redactielid van carnavalskrant De Zeiverlap. Daniëls is al tien jaar actief als medeorganisator bij het Hirkenboschjer Boere Broelofscomité.

Vaste ondersteuner van de Heemkundevereniging Roerstreek Annelies Goossens (74) is een andere Herkenbosschenaar die zichzelf Lid van de Orde van Oranje Nassau mag noemen. Ze verzorgt al zeventien jaar de literaire interviews bij Salon Remunj, is vrijwilliger bij de Open Bieb in Herkenbosch en is sinds 2018 werkzaam als geestelijk verzorger bij de dementie-afdeling van het Bosscherhof.

Bair Maessen (72) uit Montfort werkt sinds 1997 bij de plaatselijke EHBO, en is daar sinds 2005 voorzitter. Maessen is een verstokt carnavalist: hij is sinds 1973 actief voor Karnavalsvereniging D’n Uul van den Grauwert, waar hij meerdere taken op zich neemt. Ook bij de Aad Prinse en de Moferter Uulkes en op de Boere Broelof vertolkt Maessen belangrijke rollen. Sinds 1993 is Maessen lid van Schutterij Sint Urbanus.

Lei Schmitz (71) uit Melick is al zestig jaar lid van de Harmonie Concordia. Schmitz heeft de basis gelegd voor de goede band die de vereniging onderhoudt met de jeugdharmonie van het Duitse Birkenfeld. Verder heeft hij zich binnen verschillende verenigingen decennialang ingezet voor de Melickse gemeenschap. Hij is dertig jaar lid geweest van Voetbalvereniging VVVesta, de voorloper van het huidige F.C. Roerdalen. Ook was hij actief voor Karnavalsvereniging De Markoef en heeft Schmitz de Dorpsfeesten in Melick mede georganiseerd.

De grote ontwikkeling die Stichting Moedercentrum Maximina in Roermond heeft doorgemaakt is vooral te danken aan Liesbeth van Soest (71) uit Melick, die zeven jaar lang bestuursvoorzitter van de stichting was. De afgelopen jaren heeft Maximina meerdere prijzen gewonnen voor haar werk. Van 1999 tot 2003 was Van Soest Statenlid. Binnen GroenLinks Limburg was ze acht jaar een betrokken en zichtbare voorzitter van het provinciebestuur. Ten slotte is Van Soest al jaren bestuurslid van Stichting Leergeld Roermond e.o.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee