Wouter van der Horst gaat rol van beroemde bouwmeester vertolken in Muziektheater Cuypers

Print
Wouter van der Horst gaat rol van beroemde bouwmeester vertolken in Muziektheater Cuypers

Wouter van der Horst kruipt in de huid van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers.. Afbeelding: Muziektheater Cuypers

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wouter van der Horst uit Best gaat de rol van Pierre Cuypers vertolken. Met de keuze voor Van der Horst is de cast van het Muziektheater Cuypers compleet.

De voorstelling gaat over het leven van Pierre Cuypers, de beroemde bouwmeester die geboren en gestorven is in Roermond. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens erachter. De uitvoering van de productie is van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

Lees ook: Muziektheater over Pierre Cuypers in Roermond uitgesteld

De rollen van de twee echtgenoten van Pierre Cuypers worden gespeeld door Maud Stroux en Marjolein Heijltjes. Almar van Wissen vertolkt de rol van de zoon, Joseph Cuypers en Geert Belgers kruipt in de huid van Joseph Albertingk-Thijm, een goede vriend en zwager van Cuypers. Joep Segers en Joris Jentjens spelen de rollen van zakenpartner Frans Stolzenberg en zijn zoon. Marie-Anne van der Woning zet de rol van de huishoudster van de familie neer en Ferd Geerlings reflecteert op het leven als de Geis, het geweten van Cuypers.

Naast de hoofdrollen bestaat de cast uit 26 zangers en acteurs die samen het ensemble vormen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee