Verstappen gaat weer vol voor de zege in Grote Prijs van Portugal

Print
Verstappen gaat weer vol voor de zege in Grote Prijs van Portugal

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Max Verstappen heeft veel zin in de Grote Prijs van Portugal, komend weekeinde de derde race van dit jaar in de Formule 1. Zeker na zijn sterke overwinning in de Grote Prijs van Emilia Romagna blaakt de coureur van Red Bull van het zelfvertrouwen.

„Het gevoel dat ik nu in iedere race kan meedoen om de winst en ook voor poleposition kan gaan, geeft een hele andere mindset”, zegt de Nederlander in een vooruitblik van zijn team Red Bull.

Lees ook: Verstappen als eerste Nederlander WK-leider in de Formule 1? Het is een kwestie van geduld

Verstappen eindigde vorig jaar als derde in Portugal op het circuit van Portimão. „Maar ik denk dat we nu een betere auto hebben. Ik kijk er weer naar uit om alles uit de auto te halen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga alles geven om in de strijd te blijven. Het is een lang seizoen en als we willen meedoen om de wereldtitel, zullen we moeten blijven verbeteren.”

Verstappen eindigde in de openingsrace in Bahrein als tweede en na zijn zege op het circuit van Imola staat hij op 43 punten in het kampioenschap. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes, die won in Bahrein en tweede werd in Imola, heeft 1 punt meer. De Brit verdiende dat bonuspunt met de snelste ronde op Imola.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee