Jumbo-Visma laat geschorste Groenewegen terugkeren in Giro

Print
Jumbo-Visma laat geschorste Groenewegen terugkeren in Giro

Afbeelding: photo: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft Dylan Groenewegen geselecteerd voor de Giro d’Italia. De sprinter maakt in de Ronde van Italië, die op zaterdag 8 mei begint, zijn comeback na een schorsing van negen maanden.

„We hadden voor hem een mooi programma uitgestippeld waarmee hij in de luwte kon terugkeren in het peloton”, aldus Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma. „Alleen is er door corona intussen al een streep door de Ronde van Noorwegen gegaan en is het van de andere wedstrijden die hij zou rijden nog maar afwachten of ze echt zullen doorgaan. Met deze oplossing kiezen we voor meer zekerheid, want na negen maanden zonder wedstrijden is het voor Dylan wel de bedoeling dat hij weer in competitie komt.”

Lees ook: Dylan Groenewegen rouwt om bekende opa Ko: ‘Hij zette mijn eerste fietsje in elkaar’

De 27-jarige Groenewegen was geschorst voor zijn rol in de zware valpartij in de Ronde van Polen vorig jaar. Daarbij raakte met name Fabio Jakobsen ernstig gewond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee