Koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet bij schutterij Buchten

Print
Koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet bij schutterij Buchten

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Buchten -

Herman Cox uit Buchten kreeg op Koningsdag een Koninklijke onderscheiding omdat hij zich al meer dan zestig jaar inzet voor de schutterij Sint Joseph. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Hans Verheijen kwam Cox dinsdagmorgen thuis coronaproof opzoeken om het eremetaal te overhandigen. De decorandus verzorgde onder andere het materiaalbeheer van de drumband, leidde kinderen op tot ‘bordjesdragers’ bij de optochten tijdens schuttersfeesten, en is nog steeds coördinator van de ‘oud-ijzerploeg’. Daarnaast doet hij al geruime tijd vrijwilligerswerk voor Buurtvereniging ’t Centrum in Buchten en Postduivenvereniging ‘De Valk’ uit Susteren. Hij was ook meer dan twintig jaar decorbouwer bij de Buchter Revue. Verder bezocht hij voor coronatijd wekelijks bewoners van zorgcentrum Aldenhof.

De meeste onderscheidingen voor Koningsdag werden op maandag uitgedeeld. In Sittard-Geleen kregen twaalf mensen een lintje.

Lees ook: Twaalf koninklijke onderscheidingen in de gemeente Sittard-Geleen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen