Gestolen auto klemgereden in België na wilde achtervolging vanuit Maastricht

Print
Gestolen auto klemgereden in België na wilde achtervolging vanuit Maastricht

Afbeelding: Politie Basisteam Maastricht/Facebook

Maastricht / Itteren -

Een gestolen auto is maandag in België door de politie klemgereden na een wilde achtervolging die begon in Maastricht.

Agenten zagen maandag in de avonduren in de Maastrichtse wijk Bosscherveld een grijze Volkswagen rijden die als gestolen stond gesignaleerd.

De politie gaf de bestuurder een stopteken, maar die koos het hazenpad en vluchtte op hoge snelheid richting de Belgische grens. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder onder andere een paaltje uit de grond. Agenten probeerden het voertuig in te halen om hem tot stoppen te dwingen.

Zinkpaal

De bestuurder van het gestolen voertuig wist het politievoertuig van achteren aan te tikken, waarna het gestolen voertuig om zijn eigen as begon te draaien. De politie probeerden de bestuurder aan te houden, maar wederom probeerde deze te ontkomen, waarna hij zich vast reed tegen een zinkpaal. Het gestolen voertuig kon vervolgens worden klemgereden. De bestuurder is aangehouden en overgedragen aan de Belgische politie.

De Nederlandse en Belgische politie doen verder onderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee