Gemeente Simpelveld begint eind april met bestrijding van processierups

Print
Gemeente Simpelveld begint eind april met bestrijding van processierups

Afbeelding: Website Gemeente Simpelveld

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

De gemeente Simpelveld begint eind april/begin mei met het biologisch bestrijden van de eikenprocessierupsen op openbare plaatsen.

Het gaat om drukbezochte plekken die gemeentelijk eigendom zijn en waar de kans op overlast en gezondheidsklachten het grootst is, zoals speelplekken en drukke voet- en fietspaden.

De eikenbomen worden eerst met een biologisch middel besproeid om rupsen te voorkomen. De rupsennesten die toch ontstaan, worden zo snel mogelijk weggehaald.

Eerder dit jaar plaatste de gemeente honderd koolmees-nestkasten in en rondom eikenbomen. „De koolmees is de op-een-na meest voorkomende vogelsoort in Nederland. Hij eet de eikenprocessierups zowel met als zonder brandharen. Hierdoor is de koolmees een belangrijke bondgenoot van de mens in de strijd tegen de processierups geworden”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee