Fietsen door het veranderde landschap tussen Ooijen en Wanssum

Print
Fietsen door het veranderde landschap tussen Ooijen en Wanssum

Afbeelding: IVN Geysteren-Venray

Wanssum -

Hoe ingrijpend het landschap is veranderd door het ontwikkelingsproject Ooijen-Wanssum, is zondag te zien tijdens een fietstocht met IVN Geysteren-Venray.

De ingrepen bleven niet alleen beperkt tot de natuur. Wanssum heeft een totaal nieuwe aanblik gekregen door de nieuwe brug en jachthaven. Om de Maas meer ruimte te geven wordt landbouwgrond afgegraven en een nieuwe hoogwatergeul aangelegd. Ook is er onderweg aandacht voor de steilranddijken en hoe die in het landschap passen. Dit zijn de eerste dijken in Nederland die zo gemaakt worden dat ze minder opvallen in de omgeving.

De fietstocht start om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein Broekberg aan de Venrayseweg in Wanssum. Deelname is gratis. In verband met de coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt. Aanmelden kan via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee