Recordverkoop autoconcern Toyota ondanks chiptekort

Print
Recordverkoop autoconcern Toyota ondanks chiptekort

Afbeelding: EPA

Het Japanse autoconcern Toyota Motor heeft in maart een recordaantal auto’s verkocht, ondanks de chiptekorten waarmee de wereldwijde auto-industrie kampt.

De verkoop van het merk Toyota steeg op jaarbasis met 44 procent naar 982.912 voertuigen.

Vooral in China en Noord-Amerika liepen de verkopen erg goed, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis en mensen weer meer nieuwe auto’s kopen. Inclusief de dochtermerken Daihatsu en Hino dikte de verkoop van Toyota aan naar bijna 1,1 miljoen voertuigen.

De productie steeg in maart met 32 procent vergeleken met een jaar eerder, toen Toyota vanwege de coronapandemie fabrieken noodgedwongen stil moest leggen. Het bedrijf legde eerder dit jaar ook nog verschillende productielijnen tijdelijk stil vanwege het chiptekort, maar dat zorgde dus niet voor een grote daling van de productiecapaciteit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen