Aangeboden door Gemeente Brunssum

Wij zijn één van de uitlaatkleppen die ze hebben

Print

Jongeren hebben veel moeten missen het afgelopen jaar. School. Vriendjes. Sport. En meer! Hun leven stond stil en dat doet pijn als je nog midden in je groei zit. In Brunssum zette het Jongerenwerk het afgelopen jaar tal van activiteiten op touw. „Wij zijn één van de uitlaatkleppen die ze momenteel nog hebben”.

Het Jongerenwerk in Brunssum had het druk afgelopen jaar. Met Zomer- en Wintergames. Met graffitiprojecten. Online bingo. Levend Stratego. Urban golf. Honderden jongeren in de leeftijd tot 18 jaar deden mee. In de zon, of ‘s nachts. In de straten of parken van Brunssum, of thuis.

Help jongeren de corona door

De activiteiten van het jongerenwerk zijn méér dan alleen gezellig, of leuk. Jongeren die deelnemen hebben soms nét iets minder te besteden. Nét iets minder kansen. Het Jongerenwerk helpt ze om te groeien, zowel in vaardigheden als in gedrag. Dat is altijd al belangrijk geweest - maar vooral het afgelopen coronajaar was dit extra urgent.

‘Help jongeren de corona door’. Dat was de opdracht van het Jongerenwerk in Brunssum afgelopen jaar. Dat is gelukt. Het aantal aanmeldingen voor Jongerenwerk stijgt met elke nieuwe activiteit. En zelfs ouders reageren: „De kinderen zijn zo enthousiast, ik wil ook meedoen!”

Jongerenwerk is onderdeel van het Centrum voor Maatschappelijk werk en Welzijnswerk Brunssum (CMWW).