Burgemeester Maastricht vraagt Belgen om weg te blijven van terrassen

Print
Burgemeester Maastricht vraagt Belgen om weg te blijven van terrassen

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Burgemeester Annemarie Penn roept Belgen op niet naar de terrassen in Maastricht te komen. Dat laat haar woordvoerder woensdagochtend voorafgaand aan de opening van de terrasjes in de Limburgse hoofdstad weten.

Penn roept de Belgen op tot solidariteit en nog even geduld te hebben. „Maar verbieden kunnen we het niet”, geeft ze toe.

Lees ook: Belgische burgemeesters waarschuwen: weersta lokroep Limburgse terrassen

De Belgen mogen pas op 8 mei de terrassen openen. Penn zegt dat de opening van de terrassen in ons land voor eigen bezoekers bedoeld is.

Een terrasje pikken in Nederland mag vanaf woensdagmiddag 12.00 uur. Om 18.00 uur moeten de terrassen weer dicht. In Limburg wordt gevreesd voor een toestroom van Belgen.

Lees ook: Dag van versoepelingen: terrassen na half jaar weer open en avondklok eraf

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen