Gemeente Bergen wijst inwoners op rookverbod in bossen

Gemeente Bergen wijst inwoners op rookverbod in bossen

Afbeelding: ING Image

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De gemeente Bergen meldt op haar website dat er van 1 maart tot en met 1 november een rookverbod geldt in bossen, op heide- of veengronden en in duingebieden, of binnen een afstand van dertig meter daarvan.

Daarnaast is er een stookverbod. Momenteel is fase 2 voor natuurbrandrisico’s van kracht, omdat het droog is in de natuur en de kans op een brand groot is. Iedereen moet extra alert zijn op (natuur)branden en verdachte situaties meteen melden via 112.

Meer informatie over het voorkomen van brand en wat mensen kunnen doen als ze een brand ontdekken valt te lezen op de website van Brandweer Limburg-Noord.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen