Meer gebruikers voor muziekstreamingdienst Spotify

Print
Meer gebruikers voor muziekstreamingdienst Spotify

Afbeelding: EPA

Streamingdienst Spotify Technology heeft in het eerste kwartaal het aantal gebruikers verder zien groeien omdat mensen tijdens lockdowns meer thuis naar muziek luisteren.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg naar 356 miljoen, een toename van 24 procent vergeleken met een jaar eerder.

Ten opzichte van het vierde kwartaal steeg het aantal maandelijks actieve gebruikers met 11 miljoen, aldus Spotify. Het aantal betalende abonnees ging naar 158 miljoen, een toename van 21 procent op jaarbasis. Hier ging het om een aanwas in de afgelopen periode met bijna 4 miljoen betalende klanten. Door te betalen krijg je geen reclames op Spotify bij het luisteren van muziek of podcasts.

Het van oorsprong Zweedse Spotify, dat is genoteerd op de beurs in New York, zag de omzet met 16 procent toenemen tot meer dan 2,1 miljard euro in vergelijking met een jaar terug. Verder werd een operationele winst behaald van 14 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog een verlies werd geleden van 17 miljoen euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee