Twee mannen aangehouden voor explosies tijdens avondklokrellen in Blerick

Print
Twee mannen aangehouden voor explosies tijdens avondklokrellen in Blerick

Afbeelding: Politie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De politie heeft vorige week twee mannen uit Venlo aangehouden. Ze worden verdacht van het tot ontploffing brengen van explosieven tijdens de avondklokrellen in Blerick.

Het gaat om twee mannen van 26 jaar uit Venlo. Volgens de politie zijn beide verdachten verhoord. Ze zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees ook: Explosies bij buurtcentrum en elektriciteitshuisje in Blerick: politie geeft beelden vrij van verdachten

Zondagavond 24 januari waren er op diverse plekken in Venlo ongeregeldheden. Op die bewuste avond werd even voor 21.30 uur bij de ingang van het Buurtpunt op de Alberickstraat in de wijk Vastenavondkamp een explosief tot ontploffing gebracht. Daarbij ontstond er brand in het betreffende pand. Even later ging er verderop, bij een elektriciteitshuisje, een tweede explosief af.

Bij beide ontploffingen vielen er geen gewonden. Tijdens het onderzoek naar de incidenten bracht de politie beelden van de explosies én de verdachten naar buiten. Ook werden de beelden begin maart getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Explosies bij buurtcentrum en elektriciteitshuisje in Blerick: politie geeft beelden vrij van verdachten. Video: Politie Eenheid Limburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee