Fieldlab: sportwedstrijd met halfvol stadion veilig te houden

Print
Fieldlab: sportwedstrijd met halfvol stadion veilig te houden

Afbeelding: ANP

Onder strakke voorwaarden is het mogelijk om „actieve evenementen in de buitenlucht”, zoals een sportwedstrijd, te organiseren met de helft tot driekwart van de normale bezoekerscapaciteit. Dat concludeert Fieldlab Evenementen dat proefevenementen organiseert in coronatijd. Het advies komt na drie proeven met voetbalwedstrijden.

In de huidige coronasituatie is het volgens Fieldlab bijvoorbeeld wel nodig om toeschouwers ook zittend een mondkapje te laten dragen als driekwart van de stadionstoeltjes bezet is. Bij een bezetting van 50 procent is een mondkapje alleen verplicht voor het rondlopen.

Ook moet er getest worden voor en na het evenement, en gebruik worden gemaakt van „een app of ander soort toegangscontrole van een negatieve Coronatest”, zegt Fieldlab. Als de helft tot driekwart van het normale maximum aan toeschouwers wordt toegelaten, kan de 1,5 meterregel wel worden losgelaten. Daarnaast moeten toeschouwers steeds worden gewezen op praktische informatie en „continue” worden gewezen „op het naleven van de maatregelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee