Alternatief programma Dodenherdenking gemeente Kerkrade

Print
Alternatief programma Dodenherdenking gemeente Kerkrade

Afbeelding: Website Gemeente Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De Oranjevereniging Kerkrade heeft in verband met de huidige coronamaatregelen voor de Dodenherdenking op dinsdag 4 mei een alternatief programma samengesteld.

Zo vindt er geen stille tocht plaats. Wel kunnen inwoners tussen 10.00 en 19.00 uur bloemen neerleggen bij het Vredesmonument in de Hoofdstraat.

De burgemeesters van Kerkrade en Herzogenrath lopen samen met de voorzitters van de Oranjeverenigingen van Kerkrade en Herzogenrath wel de route van de stille tocht. Er worden bloemen gelegd bij het Indië Monument. Vervolgens loopt de stoet via het Evacuatie Monument naar het Vredes Monument.

De Dodenherdenking is via een livestream op de Facebookpagina van gemeente te volgen.

Aan de ceremonie verlenen onder meer trompettist René Schurer en sopraan Floor Bosman hun medewerking. Sprekers zijn burgemeester Petra Dassen-Housen, Deken Stef Nevelstein en voorzitter van de Oranjevereniging Kerkrade en ambassadeur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, Hans Schillings. De presentatie is in handen van Vivian Lataster. Om 20 uur worden twee minuten stilte in acht genomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee