Spoorstakingen voorlopig van de baan vanwege akkoord over cao

Print
Spoorstakingen voorlopig van de baan vanwege akkoord over cao

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De spoorstakingen zijn voorlopig van de baan doordat onderhandelingen tussen vakbond FNV en ProRail resultaat hebben opgeleverd.

FNV en ProRail zijn nog bezig om de laatste details van het cao-akkoord uit te werken, laat FNV Spoor woensdag weten in een verklaring. De leden van de vakbond moeten het akkoord nog wel goedkeuren voordat het van kracht wordt. Wat er precies is overeengekomen tussen beide partijen wordt volgens FNV waarschijnlijk donderdag bekendgemaakt. Als de cao wordt goedgekeurd dan wordt er niet meer gestaakt.

Woensdagochtend reden er in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar geen treinen tussen 06.00 uur en 08.00 uur. Daardoor was het heel druk op een aantal trajecten toen de treinen wel weer gingen rijden. De acties zouden tot en met zaterdag duren en iedere dag zou er in andere regio’s worden gestaakt. Op zaterdag zou een 24-uursactie plaatsvinden waardoor in het hele land geen treinen zouden kunnen rijden.

ProRail en FNV kwamen eerder niet tot een vergelijk over de looptijd van de cao en het percentage loonsverhoging. ProRail legde een ultimatum van FNV naast zich neer in april, daarop besloot de vakbond te gaan staken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee