Spaanse ‘lachende internetheld’ Juan Joya Borja overleden

Print
Spaanse ‘lachende internetheld’ Juan Joya Borja overleden

Afbeelding: De Telegraaf

De Spaanse komiek Juan Joya Borja is op 65-jarige leeftijd overleden, melden diverse Spaanse media. Borja werd wereldwijd een internetsensatie vanwege zijn bulderende lach in een bepaald interview, waarvan veel losse filmpjes met eigen ondertiteling zijn gemaakt, onder meer na afloop van de Champions League wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax in 2019.

Borja’s gezondheid was al een poosje niet goed, hij zou volgens Spaanse media al sinds 2020 in het ziekenhuis hebben gelegen. Uiteindelijk overleed hij deze week na een lang ziekbed, al wilden artsen de exacte doodsoorzaak nog niet vrijgeven.

Het iconische filmpje van Borja, dat zo vaak van alternatieve ondertiteling is voorzien, dateert uit 2002. Hij heeft het in het oorspronkelijke gesprek over zijn periode als kok in een visrestaurant, maar dat is volledig ingehaald door alle verschillende ondertitelingen. In Nederland zijn er meerdere versies gemaakt, onder andere over Max Verstappen en Ajax.

De Spaanse komiek viel zo goed in de smaak op internet dat hij daarna gevraagd werd voor een aantal reclamespotjes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee