Familiefoto’s in en rond monumenten architect Jan Stuyt gezocht voor expositie

Print
Familiefoto’s in en rond monumenten architect Jan Stuyt gezocht voor expositie

De Molenberglaan werd door Jan Stuyt ontworpen, net als verschillende gebouwen in deze straat. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Voor de tentoonstelling ‘Jan Stuyt, architect en stedenbouwer in Parkstad (1868 - 1934)’ zijn de samenstellers op zoek naar familiefoto’s van (voormalige) bewoners van de arbeiders- en beambtenwoningen die architect Stuyt ontwierp in Parkstad.

De tentoonstelling start eind september, als onderdeel van de maand van het erfgoed van IBA Parkstad. Het werk van Jan Stuyt is heel divers. Voorbeelden van zijn werk zijn statige herenhuizen aan de Molenberglaan in Heerlen, maar ook de mijnkolonie Slakhorst in Hoensbroek.

Lees ook: Honderd jaar werk van Jan Stuyt: de architect die Heerlen tekende

Wie foto’s heeft die mogelijk interessant zijn voor de expositie, kan contact opnemen met Marcel van der Heyden via email: vorm@vanderheyden.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen