‘Kantoor wordt ontmoetingsplek, thuiswerken is productiever’

Print
‘Kantoor wordt ontmoetingsplek, thuiswerken is productiever’

Afbeelding: Getty Images

Als het aan werknemers ligt blijven ze ook na de coronapandemie thuiswerken. In veel gevallen zullen mensen thuiswerken als ze zich voor hun werk moeten concentreren en naar kantoor komen voor samenwerking, om elkaar te ontmoeten en om sociale contacten te leggen.

Als de coronamaatregel waarbij wordt gestimuleerd zoveel mogelijk thuis te werken niet meer geldt, wil de overgrote meerderheid van de huidige thuiswerkers blijven thuiswerken, meldt TNO op basis van eigen onderzoek. Een kwart van de thuiswerkers wil dan grotendeels of helemaal thuiswerken.

Bijna een op de zes (16 procent) werknemers zegt nog steeds bang te zijn voor een besmetting op het werk. De angst om besmet te raken met corona is het hoogst in het onderwijs (31 procent).

Lees ook: Bedrijf uit Swalmen speelt in op thuiswerktrend: ‘De opdrachten voor minikantoortjes stromen inmiddels binnen’

Volgens TNO werkte in maart ruim de helft van de werknemers volledig op locatie en combineerde 14 procent thuiswerken met werken ‘op de zaak’. De overige 35 procent werkte volledig vanuit huis.

Overigens is thuiswerken voor de meeste werknemers helemaal geen optie omdat het werk dat niet toelaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee