Negende editie Onze Buurt van start, win tienduizenden euro’s om je buurt op te vrolijken

Negende editie Onze Buurt van start, win tienduizenden euro’s om je buurt op te vrolijken

Onze Buurt stimuleert dat mensen zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en ‘warmer’ te maken. Afbeelding: Onze Buurt.

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Actieve wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen ook dit jaar aankloppen bij Onze Buurt. Voor de negende keer beloont Onze Buurt de beste buurtplannen met een stevige geldprijs: er is een prijzenpot van €60.000.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de zes beste projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en ‘warmer’ maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Onze Buurt Zetje

Bovenop de zes prijzen, deelt de jury het Onze Buurt Zetje uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch. Onder de inschrijvers van 2020 zijn acht ‘Zetjes’ aangeboden.

Lees ook: Onze Buurt is ook in de coronatijd een baken van deugdzaamheid

Zomer Doe Boek

Vorig jaar ging de hoofdprijs naar de Blerickse organisaties die samen het corona-proof Zomer Doe Boek voor de jeugd maakten. De samenwerking in Blerick werd uit nood geboren, toen door de coronapandemie het Kindervakantiewerk niet kon doorgaan. Jeugd- en sportclubs, buurtplatform en welzijnsorganisaties kregen het in een paar weken voor elkaar, om een Doe Boek te maken voor activiteiten in kleine groepjes.

Lees ook: Blericks Zomer Doe Boek wint hoofdprijs Onze Buurt en laat vijf Zuid-Limburgse genomineerden achter zich

Lees ook: Initiatieven uit Parkstad krijgen ‘troostprijzen’ Onze Buurt

Lees ook: Twee Maastrichtse initiatieven delen 2e prijs Onze Buurt

De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu. Inschrijven voor Onze Buurt kan tot 10 september. In september worden de 6 finalisten bekendgemaakt en eind november worden de prijzen uitgereikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee