Wisselvallig weer tijdens meivakantie: ’Het lijkt meer op herfst’

Print
Wisselvallig weer tijdens meivakantie: ’Het lijkt meer op herfst’

Bij de start van de officiële meivakantie is het dit weekend zo goed als droog met af en toe zon en 11-14 graden. Daarmee start ook mei relatief koud. Volgende week is het wisselvallig met dagelijks kans op buien en regelmatig ook veel wind. De temperatuur stijgt naar 11 tot 14 graden, later in de week wordt het mogelijk wat warmer.

Komende week komt de wind vaak uit het westen en hebben we met een wisselvallig weertype te maken. Dagelijks is kans op enkele buien en vaak waait het stevig. Er zijn wolkenvelden, maar tussendoor is ruimte voor de zon. De temperatuur komt meestal uit op 11-15 graden. Een stralend zonnige, droge en warme meivakantie wordt het dus zeker niet. Het lijkt soms meer op de herfst, meldt Weeronline.

Lees ook: Eerste biertje in de zon? Lentepret kan voorlopig de ijskast in

Uitkijken naar warmer weer

In de loop van de week neemt de kans op warmer weer toe. Volgend weekend is de kans dat het ergens in Nederland 20 graden wordt zo’n 40%. Ook de buienkans neemt af. Voor wie van zon en warmte houdt, is dat iets moois om naar uit te kijken na het wisselvallige weer.

Koude aprilmaand

April 2021 was een extreem koude maand en de koudste april sinds 1986. De gemiddelde temperatuur komt uit op 6,7 graden tegen 9,9 graden normaal. Met 224 uur zon tegen 196 uur normaal was april een zonnige maand.

Kijk hier voor het actuele weerbericht

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee