Stijn van Gassel kiest voor Excelsior: ‘Normaal gesproken top eerste divisie’

Print
Stijn van Gassel kiest voor Excelsior: ‘Normaal gesproken top eerste divisie’

Afbeelding: Getty Images

Ysselsteyn -

Stijn van Gassel (24) vervolgt zijn carrière bij Excelsior. De doelman uit Ysselsteyn verlaat Helmond Sport transfervrij en tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar in Rotterdam.

De 24-jarige Van Gassel speelde de afgelopen zes seizoenen voor Helmond Sport. De laatste drie jaar was Van Gassel eerste keus. Hij had zijn contract kunnen verlengen bij de Brabanders, maar Van Gassel gaf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Afdwingen

Zijn nieuwe werkgever Excelsior heeft in de eerste divisie momenteel maar twee punten meer dan Helmond Sport. Toch zegt Van Gassel dat zijn stap naar Kralingers een flinke verbetering is. „Excelsior is een club die normaal gesproken tot de top van de eerste divisie behoort. Ze gaan ook flink doorselecteren binnen de spelersgroep. Ik vind het geweldig om deel uit te gaan maken van dat proces”, aldus de Limburger, die aangeeft gehaald te zijn als eerste doelman. „Dat hebben hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen en de huidige algemeen directeur Ferry de Haan wel laten doorschemeren in onze gesprekken. Natuurlijk moet ik het wel zelf gaan afdwingen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee