Dier van de week: Mechelse herder Loebes zoekt een sterke, eerlijke en consequente baas

Loebes. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Loebes, een Mechelse herderreu van ongeveer 3 jaar, aan de beurt.

Redactie

Hoe is Loebes in het asiel beland?

„Wat er precies gebeurd is dat weten we niet, maar op een vroege ochtend stond hij opeens bij mensen aan de deur. Niet alleen met flinke honger, maar ook met een pijnlijke schouder, achterbeen en de nodige schrammen. Mogelijk is hij tijdens zijn omzwervingen ergens hard tegen aan gebotst.”

Wat kun je over Loebes vertellen?

„Gelukkig zijn al zijn verwondingen weer helemaal genezen en is hij weer de sterke en vitale hond die hij hoort te zijn. Ondanks dat hij erg sterk kan zijn, laat hij zich goed corrigeren waardoor hij dan goed hanteerbaar is. Als je flink de ruimte hebt, kan hij prima mee naar binnen genomen worden, maar hij vindt het ook heerlijk om buiten zijn erf te bewaken.”

Waar zou hij het best om zijn plaats zijn?

„Omdat het een flinke hond is, moet hij wel een baas hebben die hiermee om kan gaan. Door hem eerlijk en consequent te behandelen kan je een fijne band met hem opbouwen. Hij zal het als zijn taak zien om huis en erf te bewaken. De aanwezigheid van andere honden en katten weet hij niet echt te waarderen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.