Waarom je niet meer zonder telefoonhoesjes kan

Print
Waarom je niet meer zonder telefoonhoesjes kan

Stel je voor. Het is een zonnige dag, je wandelt in een mooi natuurgebied en plots struikel je over een uitstekende boomwortel. Je had net je telefoon in de hand en deze valt nu op de grond. Helaas, het beeldscherm is in duizend stukken. Had je nu maar een telefoonhoesje gehad..

Iedereen kent wel iemand met een kapot scherm of een beschadigde telefoon. Ben jij het niet, dan is het wel iemand in je vriendenkring. De oplossing is heel eenvoudig: Zorg voor bescherming en koop een telefoonhoesje! Telefoonhoesjes beschermen je telefoon niet alleen, ze zien er ook nog eens mooi uit en kunnen zelfs als portemonnee dienen. Handig!

Bescherm je telefoon

De belangrijkste functie van een telefoonhoesje is natuurlijk de bescherming tegen valschade. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het scherm is zo gebroken. Zeker nu telefoons anno 2021 steeds breekbaarder worden. Ook het weer in Nederland kan tot vervelende situaties leiden. Denk aan een plotselinge regenbui. De kans dat je telefoon waterschade oploopt, is groot. In de meeste gevallen is onmacht dus de grote veroorzaker van schade. En hoe vervelend is het als dit zorgt voor een defect volumeknopje, veroorzaakt door waterschade. Of dat je die ene mooie video moet bekijken met een grote barst in het scherm...

Hoe je dit kan tegengaan? Je telefoon helemaal uitsluiten van schade doe je natuurlijk nooit. Maar met een telefoonhoesje verklein je het risico op schade. De kans dat je mankementen overhoudt aan een val of een regenbui is kleiner. Dit komt ten goede aan de levensduur van de telefoon. De beschadigingen zijn minder waardoor je telefoon wel maanden of een jaar langer meegaat. Dat scheelt in de kosten en je kunt je telefoon langer gebruiken!

Screenprotector

Je telefoon is met een beschermhoesje grotendeels beschermd. Wat zorgt voor een nóg betere bescherming is het gebruik van een screenprotector. Een screenprotector is een doorzichtig plaatje, gemaakt van gehard glas of display folie. Het plaatje is zo groot als je telefoonscherm en wordt met een zuignapeffect op het scherm geplakt. Hiermee is de screenprotector in staat om de val te breken. De kans dat er barsten in het scherm ontstaan zijn veel kleiner geworden, waardoor een dure schermreparatie tot verleden tijd behoort.

Verschillende soorten telefoonhoesjes

Tegenwoordig heb je de keuze uit veel verschillende soorten hoesjes. Allereerst heb je de ‘back covers’. Een back cover beschermt de achterkant en zijkant van je telefoon. Het materiaal waaruit een back cover bestaat, verschilt. Het kan gemaakt zijn van aluminium, TPU, siliconen, kunststof, hard plastic en (kunst)leer. Mede door de vele design mogelijkheden kun je jouw telefoonhoesje helemaal personaliseren. Om je telefoon helemaal te beschermen met een back cover, is het toevoegen van een screenprotector een aanrader. Zo is de voor-, zij- en achterkant van je telefoon beschermd!

Wanneer je geen screenprotector wil gebruiken, maar wel je telefoon helemaal wil beschermen, is een book- of flipcase een goede keuze voor jou. Deze hoesjes hebben een klepje aan de voorkant, die automatisch sluit met een magneetsluiting. Een bijkomend voordeel is dat je in deze klepjes in de meeste gevallen ook je pasjes en briefgeld kan bewaren. Zo heb je een telefoon en portemonnee in één!

Telefoonhoesjes met koord

Wil je er helemaal trendy bijlopen? Dan zijn telefoonhoesjes met koord iets voor jou. De laatste jaren worden deze hoesjes steeds populairder en dat is niet voor niks. De koordjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waardoor je ze helemaal kan aanpassen aan jouw stijl! Naast dat ze er fashionable uitzien, zijn ze ook nog eens handig. Je hebt je telefoon altijd binnen handbereik en je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je hem kwijtraakt. Een win-win situatie!

GSMpunt.nl is sinds 2005 actief op de markt van telefoons, tablets en accessoires. Wat als een studentenbedrijf op een zolderkamer begon, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste accessoire leveranciers van Nederland voor mobiele telefoons en tablets. Al ruim 13 jaar doen we ons best om onze klanten te voorzien van de nieuwste accessoires en de leukste gadgets.