Helemaal hip; Maak een relaxplek van je woonkamer

Print
Helemaal hip; Maak een relaxplek van je woonkamer

Waar men vroeger gewend was om een vaste bank te combineren met 1 of 2 losse bijzetfauteuils of een set van twee banken in de woonkamer te plaatsen, is het momenteel de trend om grote relaxbanken in huis te halen. Want zeg nou eerlijk, wat is er relaxter dan dat?

Haal de loungebank in huis

Ruime hoekbanken met 5 tot 6 zitplaatsen zijn geen uitzondering. Vaak zijn dit hoekbanken of zelfs U-banken waarop meerdere volwassenen languit kunnen liggen. Vaak wordt er bij het woord ‘loungebank’ nog altijd gedacht aan een tuin-set bestaande uit een grote bank en een aantal kussens waar je lekker in kunt wegzakken. Steeds vaker vinden ‘woonkamer-proof’ varianten van deze loungesets hun weg naar de huiskamers van Nederland. Hiermee combineer je het stoere van een buitenbank, met het heerlijk zachte comfort van een typische woonkamerbank. Er zijn zelfs loungebanken mogelijk die het allemaal nog relaxter maken. Met bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare loungebank met voetenklep lig je heerlijk languit op jouw eigen manier.

Helemaal hip; Maak een relaxplek van je woonkamer

Eindeloos variëren

In verreweg de meeste gevallen kun je je bank zelf samenstellen. Steeds vaker bieden verkopers de mogelijkheid om deze modulaire banken volledig naar eigen smaak in te delen. Kies je voor een 3+2 zits hoekbank? Of juist voor een 3,5+4 zits U-bank met een hocker? Met een modulaire bank heb je de vrijheid. Zorg er wel voor dat je altijd de beschikbare ruimte opmeet voordat je een bank samenstelt. Heb je een bank samengesteld? Meet dan de maten op en plak met tape de afmetingen op de vloer in je woonkamer. Zo weet je precies hoeveel ruimte je toekomstige bank inneemt.

Kies een zitspecialist voor jouw bank

Goed zitten is belangrijk, zowel fysiek als mentaal. Dat blijkt uit vele studies. Goed zitcomfort ontspant je lichaam en daardoor ook je geest. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank loont het daarom echt om je te laten opmeten en adviseren door een gespecialiseerde zitadviseur. Dat kan bijvoorbeeld bij zitspecialist Prominent in Maastricht. Een ervaren zitadviseur bekijkt je zithouding en stelt samen met jou een ideaal zitprofiel op. Daarna wordt geheel vrijblijvend de ideale bank samengesteld op basis van jouw gewenste kleur, materiaal, afmetingen en zitprofiel. Ook kun je alle mogelijke relaxfuncties bekijken, zoals verstelbare armleuningen of elektrisch verstelbare voetondersteuning. Hoe je ook wil relaxen, er is altijd een bank of loungebank beschikbaar die aan jouw wensen voldoet!

Al ruim 20 jaar laten wij iedereen ervaren wat écht goed zitten is. Zitcomfort van top tot teen, in een stoel of bank 100% op jouw maat gemaakt. Doordat onze zitmeubelen altijd optimale ondersteuning geven, ervaar je wat ultiem zitcomfort is. Het is de plek waar je ’s ochtends jouw eerste kopje koffie drinkt en waarin je ’s avonds heerlijk ontspant. En natuurlijk voor alle momenten daartussen. Omdat je jouw stoel of bank geheel naar eigen smaak samenstelt, past deze uitstekend in jouw interieur. Daarom Prominent.