Sauna kopen voor ultieme ontspanning

Print
Sauna kopen voor ultieme ontspanning

Door een sauna te kopen haal je de ultieme beleving in huis. Een sauna maakt het makkelijker om tijd voor jezelf vrij te maken, zodat je maximaal kunt ontspannen. Dit is belangrijk voor de balans tussen werk en privé. Je kunt tegenwoordig je eigen sauna samenstellen. Wat kies jij?

Door je eigen sauna samen te stellen, creëer je een eigen, persoonlijke beleving. Bijvoorbeeld met een thermometer en zandloper, waarmee je zowel de temperatuur als de tijd van de saunasessie in de gaten kunt houden. Of breid jouw sauna uit met een emmer, lepel en saunageur voor het opgieten van de saunakachel. Zo kun je zelf de luchtvochtigheid bepalen en wordt de cabine gevuld met een heerlijk aroma, zodat je nog meer tot rust kunt komen en je geheel ontspannen uit de sauna komt.

Voordelen van een sauna

Met een sauna in huis kun je ongestoord genieten met de nodige privacy. Zo kun je zelf de tijdsduur en warmte van de saunasessie bepalen, zonder dat je hierbij rekening hoeft te houden met anderen. Naast deze praktische voordelen heeft een regelmatige saunagang ook een positief effect op het lichaam. Zo wordt de bloedsomloop verbeterd, waarmee klachten zoals spierpijn en hoofdpijn af zullen nemen. Tevens zorgt dit ervoor dat je immuunsysteem versterkt, waardoor je weerstand verbetert. Tijdens een saunasessie kom je weer geheel tot rust, doordat je lichaam zich geheel ontspant. Hierdoor zul je minder stress ervaren en verbetert ook de slaapkwaliteit.

Verschillende types saunakachels

Voor het verwarmen van de sauna heb je keuze uit verschillende types saunakachels. Zo kun je gaan voor een hout gestookte, elektrische of combi kachel. Met een hout gestookte kachel geniet je niet alleen van warmte, maar ook van het beeld en geluid van een knisperend vuurtje. Het enige nadeel van dit type kachel is dat je de temperatuur niet in kunt stellen. Wil je de temperatuur kunnen regelen, dan is een elektrische kachel een handige keuze. Hiermee kun je de warmte instellen en blijft deze tijdens uw gehele saunasessie stabiel. Gebruik een combikachel om jouw sauna om te toveren tot een stoomcabine. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste saunakachel? Dan kun je hiervoor terecht bij Rhodos Wellness, waar medewerkers jou graag van meer informatie voorzien.

Rhodos is een wellness specialist voor zwembaden, sauna’s, fitnessapparaten, jacuzzi’s, infrarood sauna’s, massagestoelen en zonnebanken.