Hoe style je een hoekbank in de woonkamer?

Print
Hoe style je een hoekbank in de woonkamer?

De hoekbank; het is één van de grootste meubelen in menig huiskamer. Deze bank is voor veel mensen een favoriet vanwege het hoekelement, wat vaak het fijnste zitplekje in huis wordt. Maar hoe style je zo’n hoekbank op een mooie manier? Wij geven je 3 tips!

De kleur van een hoekbank

Hoekbanken zijn er in (heel) veel kleuren, formaten en stofferingen. Hoe de hoekbank uiteindelijk staat in jouw woonkamer, hangt grotendeels af van de kleuren die je in jouw huis gebruikt. Maak je gebruik van veel pasteltinten en kleurige accessoires? Dan is het aan te raden een lichte, rustige bank te kiezen. Een cremekleur staat bijna altijd goed en is dankzij de neutrale toon goed te combineren met de rest.

Een woontrend die tegenwoordig veel terugkomt is industrieel. Hoogglans wit, betonnen gietvloer, zwarte stalen deuren en verschillende kleuren groen zijn in veel showrooms en woonkamers te vinden. Veel kleuren van deze stijl vallen onder natuurtinten. Hierom raden we ook aan om een bank kleur te kiezen die onderdeel is van dit kleurenpalet, zoals taupe, donkerbruin of lichtgrijs.

Een vloerkleed onder de bank

Niets fijner dan met je blote voeten in een zacht vloerkleed. Een vloerkleed maakt een zithoek een knus en uitnodigend plekje. Door een rond of rechthoekig vloerkleed op de grond te leggen, zorg je ervoor dat de bank, samen met de salontafel(s) en eventueel de fauteuil als eenheid in de ruimte staan.

De kleur van de bank speelt ook bij het kopen van een vloerkleed een grote rol. Het is aan te raden om niét een kleur vloerkleed te kopen dat overeenkomt met de kleur van de bank. Het is het mooiste om goed contrast aan te brengen in deze twee artikelen. Heb je bijvoorbeeld een lichtgrijze bank gekozen? Kies dan voor een vloerkleed die past bij de muurkleur, bijvoorbeeld taupe of groen.

Heeft jouw bank een motiefje? Bijvoorbeeld ribstof of grote vlindernaden? Houd dan rekening met het patroon op het vloerkleed. Dit kan soms te druk ogen. Kies bij een ribstof liever voor een effen, rustig vloerkleed zodat beide artikelen beter tot hun recht komen. Heb je een meer effen bank? Wees dan niet bang om een vloerkleed te kiezen met verschillende kleuren of een leuk ruitjespatroon.

Hoe style je een hoekbank in de woonkamer?

De kussens in de bank

De bank is pas echt af, wanneer hier ook lekkere kussens in liggen. Een hoekbank wordt vaak een mooi geheel met de rest van het interieur wanneer hier kussens in liggen die overeenkomen met het kleurenpallet en patronen in de ruimte.

Kussens mogen best een eye-catcher zijn in het interieur. We zien naast de vierkante kussens, ook veel rechthoekige kussens met kwastjes en kussens met een dierenprint zijn ook hip tegenwoordig! Vind je het lastig om te bepalen welke kussens mooi staan bij de hoekbank en het vloerkleed? Bij Löwik Wonen & Slapen kun je vrijblijvend medewerkers om hun advies vragen.

Löwik Meubelen, gevestigd in Vriezenveen, is de grootste woonboulevard van Oost Nederland. Alle meubelen voor jouw interieur vind je beslist bij de grootste meubelboulevard van Overijssel, laat je inspireren door de grootste collectie keukens, bedden en meubelen!