Waarom kiezen voor tuinschermen?

Print
Waarom kiezen voor tuinschermen?

Lekker genieten van uw tuin? Dan is privacy vaak wel prettig, zodat je rustig kunt zitten zonder dat iedereen meteen in de tuin kan kijken. Met de juiste schutting heeft u dat snel voor elkaar, want door te kiezen voor tuinschermen van hout is de tuinafscheiding in een mum van tijd geplaatst. De schermen zijn al in elkaar gezet en hoeven alleen nog gemonteerd te worden tussen schuttingpalen. En er is ontzettend veel keuze! Een paar voorbeelden.

Douglas tuinschermen

Een populair houten tuinscherm is die van douglas hout. Dit is een duurzame houtsoort die vooral bekendstaat om de mooie kleur. Van oorsprong heeft het blanke hout namelijk een warme, roze achtige kleur. Veel mensen vinden de natuurlijke uitstraling hiervan erg mooi en behandelen hun tuinscherm met beits om de kleur te behouden. Maar douglas hout is ook geliefd vanwege de kleurverandering. Door weersinvloeden vergrijst het hout namelijk en krijgt het een mooie zilvergrijze tint. Dit staat mooi in een landelijke tuin, omdat het een rustiek karakter heeft. Maar het combineert zeker ook mooi met industriële elementen zoals zwart staal. Dit zorgt voor een moderne uitstraling met natuurlijk accent.

Hardhouten tuinschermen

Wilt u snel een schutting neerzetten én er lang van genieten? Dan zijn tuinschermen van hardhout een aanrader. Ze gaan tot wel twintig jaar mee en hebben ook een mooie kleur. Hardhout is donkerder dan douglas hout en heeft een warme uitstraling. Ook deze houtsoort zal door het weer wel vergrijzen op den duur. Dat is niet erg, maar veel mensen kiezen er toch voor om hun tuinschermen eens in de zoveel tijd in de olie te zetten. Hierdoor gaat de schutting langer mee en blijft de mooie kleur behouden.

Verschillende modellen

Naast de verschillende houtsoorten zijn houten tuinschermen er ook in verschillende modellen. Het meest bekend is het rechte houten tuinscherm. En kiest u dan voor een horizontale plankrichting, dan lijkt de tuin ook nog eens groter. Maar er zijn ook schermen met een toogvorm aan de bovenkant. Dit ziet er wat vriendelijker uit, omdat de schutting dan een glooiende lijn krijgt. Iets heel anders zijn tuinschermen met een waaiervorm. Hiermee is het wel wat lastiger om een lange schutting te plaatsen die veel privacy biedt, omdat de vorm van het tuinscherm rond afloopt naar de onderkant. Waaierschermen worden daarom ook vaak gebruikt om op kleinere oppervlakten voor privacy te zorgen. Bijvoorbeeld bij een terras of balkon.

Weet u al welk tuinscherm het wordt?

Wij leveren onder meer tuinafscheidingen in alle soorten en maten, bijpassende schuttingdeuren en tuinhout.