Kranslegging en toespraak van burgemeester Rianne Donders tijdens Dodenherdenking in Roermond

Print
Kranslegging en toespraak van burgemeester Rianne Donders tijdens Dodenherdenking in Roermond

Afbeelding: archief ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Dodenherdenking in Roermond wordt ook dit jaar aangepaste vorm gehouden. Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking bij het Zwartbroekplein in Roermond zonder publiek plaats.

Om 19.58 uur wordt het Taptoe-signaal gespeeld, gevolgd door twee minuten stilte. Na het Wilhelmus worden kransen gelegd door burgemeester Rianne Donders en de voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen Roermond 1940/1945. Vertegenwoordigers van organisaties uit de Roermondse gemeenschap leggen in de loop van de dag – volgens een tijdschema - een krans of bloemstuk bij het monument.

Lees ook: Bloemen leggen bij monumenten in Maasniel, Swalmen en Herten

De toespraken van de burgemeester en de voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen Roermond 1940/ 1945 worden op 4 mei vanaf 14.00 uur uitgezonden via de website van de gemeente Roermond en sociale media.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee