Tennisster Bertens wint eerste partij in 2021 op WTA Tour

Print
Tennisster Bertens wint eerste partij in 2021 op WTA Tour

Bertens op archiefbeeld. Afbeelding: AFP

Tennisster Kiki Bertens heeft bij het graveltoernooi van Madrid de tweede ronde bereikt. De als zevende geplaatste Nederlandse was in twee sets te sterk voor de pas 15-jarige Victoria Jiménez Kasintseva uit Andorra: 6-4 6-0.

Voor Bertens (29) was het haar eerste zege dit jaar op de WTA Tour. Ze wist bijna twee weken geleden wel te winnen in de Billie Jean King Cup in Den Bosch. Ze kwam echter slechts op een van de twee dagen in actie omdat ze hinder ondervond van een achillespeesblessure.

901

Kasintseva won vorig jaar op 14-jarige leeftijd het juniorentoernooi van de Australian Open. Ze is de huidige nummer 901 van de wereldranglijst. Kasintseva mocht met een wildcard meedoen in Madrid.

Bertens is titelhouder op het graveltoernooi in Spanje. In 2019 versloeg ze in de finale Simona Halep. Vorig jaar ging het toernooi van Madrid niet door in verband met de uitbraak van het coronavirus. Bertens speelt in de tweede ronde tegen de winnares van het duel tussen de Russische speelsters Veronika Koedermetova en Elina Vesnina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee