Beesel bakt: wie maakt een lekkernij die als specialiteit van de gemeente in de verkoop kan?

Print
Beesel bakt: wie maakt een lekkernij die als specialiteit van de gemeente in de verkoop kan?

Afbeelding: Ontdek Beesel

Reuver -

Heel Beesel bakt in mei. De opdracht is een lekkernij te bedenken die typisch is voor de gemeente. Het beste baksel gaat in de verkoop.

De bakwedstrijd is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met de Reuverse bakkerij Van Betteraij. Iedereen kan meedoen, de enige voorwaarde is dat het recept makkelijk te bereiden is. Uit de inzendingen worden vijf finalisten gekozen, die hun product op zondag 30 mei door een jury mogen laten proeven. Deze jury bestaat uit banketbakker René van Betteraij, Piet Boonen van restaurant ’t Raodhoes en Inge Drenth van ’t Kaashuys.

De winnaar gaat met Van Betteraij aan de slag om het baksel te finetunen, zodat het in de zomer tijdelijk verkocht kan worden. Tevens mag hij of zij meebepalen naar welk goed doel de opbrengst gaat. Wethouder Debbie Heesakkers is ambassadeur van de wedstrijd. Zij roept alle thuisbakkers van Reuver, Offenbeek en Beesel op een lekkernij te bedenken die past bij de gemeente Beesel. En bij voorkeur gebruik te maken van ingrediënten die bij lokale ondernemers verkrijgbaar zijn.

Recepten met een filmpje of foto van de Beesel lekkernij kunnen tot 22 mei worden gestuurd naar info@ontdekbeesel.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee